Κως: Αθωώθηκε η μητέρα και καταδικάστηκε η κόρη

Κως: Αθωώθηκε η μητέρα και καταδικάστηκε η κόρη

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου Κακουργημάτων (μεταβατικό Κω) κάθισαν κόρη και μητέρα από την Βουλγαρία για το δέμα με τα 60 «φιξάκια» ηρωίνης που έστειλε η πρώτη στη δεύτερη!

Η υπόθεση είχε διαλευκανθεί πριν από τρία χρόνια από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω και προχθές εκδικάστηκε από το αρμόδιο δικαστήριο, το οποίο αθώωσε την 74χρονη μητέρα και έκρινε ένοχη ως τοξικομανή με το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτιών την 35χρονη κόρη στην οποία και επέβαλλε ποινή φυλάκισης 4 ετών με τριετή αναστολή.

Για τις κατηγορούμενες όλα ξεκίνησαν όταν στις 26 Σεπτεμβρίου 2015 οι αστυνομικοί εντόπισαν σε εταιρεία ταχυμεταφορών στην Κω δέμα το οποίο περιείχε ναρκωτικά.

Όταν η 74χρονη μητέρα μετέβη στην εταιρεία και παρέλαβε ένα δέμα, αμέσως μετά αστυνομικοί την ακινητοποίησαν και σε έλεγχο που έκαναν διαπιστώθηκε ότι το πακέτο περιείχε 60 «φιξάκια» ηρωίνης συνολικού βάρους 21,75 γραμμαρίων!

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι της 74χρονης, όπου παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:
• Μικροποσότητα ηρωίνης
• Σημειώσεις με οικονομικές συναλλαγές και τηλέφωνα
• Το χρηματικό ποσό των 245 ευρώ
• Βιβλιάριο τραπεζικών καταθέσεων

Όπως προέκυψε από την προανάκριση το δέμα το είχε στείλει από την Αθήνα η 35χρονη κόρη της, με αποτέλεσμα να παραπεμφθούν και οι δύο στη δικαιοσύνη.

rodiaki.gr

ADVERTORIALS