Ορκίζεται το απόγευμα η νέα Κυβέρνηση στην Ιταλία

Ορκίζεται το απόγευμα η νέα Κυβέρνηση στην Ιταλία

Ορκίζεται στις 4 το απόγευμα τοπική ώρα η νέα Κυβέρνηση της Ιταλίας. Ο νέος Ιταλός Πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε παρουσίασε τη λίστα των Υπουργών του, στο τέλος της συνάντησης του χθες βράδυ με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

`Οπως είχε προαναγγελθεί, οι αρχηγοί των Πέντε Αστέρων και της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι και Λουίτζι Ντι Μάιο θα είναι Αντιπρόεδροι της Κυβέρνησης, και υπουργοί, αντίστοιχα, Εσωτερικών και Εργασίας.

Στη νέα Κυβέρνηση θα υπάρχει Υπουργείο για την Κάτω Ιταλία, και για την οικογένεια και τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Νέος Υπουργός Οικονομικών είναι ο καθηγητής Τζοβάνι Τρία, ενώ ο συνάδελφός του Πάολο Σαβόνα αναλαμβάνει το Υπουργείο Ευρωπαϊκών θεμάτων.

"Θα εργασθούμε εντατικά για την επίτευξη των πολιτικών στόχων που περιέχονται στο κυβερνητικό συμβόλαιο και για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των Ιταλών", τόνισε ο Τζουζέπε Κόντε. Την Κυβέρνηση συνθέτουν η Λέγκα και τα Πέντε Αστέρια. Τελικά, το ακροδεξιό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας έκανε γνωστό ότι θα επιλέξει την αποχή, ενώ το νέο κυβερνητικό σχήμα θα καταψηφίσουν τόσο το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, όσο και η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

"Κοπιάσαμε πολύ, τώρα ελπίζω να μην υπάρξουν άλλες εκπλήξεις", δήλωσε από το Μιλάνο ο Γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι.

Πηγή: KYΠΕ

ADVERTORIALS