Δ.ΓΕΡΑΣΚΛΗΣ-Η.ΣΙΦΑΚΗΣ: Ξεκινά η αξιοποίηση των Θερμών με τη σύμπραξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας σε μια μεγάλη επένδυση

Δ.ΓΕΡΑΣΚΛΗΣ-Η.ΣΙΦΑΚΗΣ: Ξεκινά η αξιοποίηση των Θερμών με τη σύμπραξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας σε μια μεγάλη επένδυση

Δ.ΓΕΡΑΣΚΛΗΣ-Η.ΣΙΦΑΚΗΣ: ‘’Από σήμερα ξεκινά μια νέα προσπάθεια: η αξιοποίηση των Θερμών με τη σύμπραξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας σε μια μεγάλη επένδυση.’’

Οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων και Τουρισμού κ.κ. Γερασκλής και Σιφάκης έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

‘’ Η αναγνώριση των Θερμών στο Άγιο Φωκά ως πιστοποιημένης ιαματικής πηγής, αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών του Δήμου Κω.

Και ο Δήμος Κω ανήκει πρώτα και πάνω από όλα στους πολίτες του, έχει συνέχεια.

Μετά την υποβολή αίτησης και την εκπόνηση της μελέτης για τις ιαματικές ιδιότητες του νερού που υποβλήθηκαν το 2013, η Νέα Δημοτική Αρχή προχώρησε αποφασιστικά και με ταχύτητα.

Ολοκλήρωσε τοπογραφικά και μελέτες τεχνικών χαρακτηριστικών, συμπλήρωσε το φάκελο της αίτησης με βάση τα στοιχεία που επισημάνθηκαν, ως ελλείψεις, από τις αρμόδιες υπηρεσίες και με την πολύτιμη και ουσιαστική στήριξη του Συνδέσμου Δήμων με Ιαματικές Πηγές, φτάσαμε στην ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας.

Από σήμερα ξεκινά μια νέα προσπάθεια: η αξιοποίηση των ιαματικών πηγών στα Θερμά με τη σύμπραξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας αφού θα απαιτηθεί μια μεγάλης κλίμακας επένδυση.

Μια επένδυση που θα περιλαμβάνει εγκαταστάσεις λουτροθεραπείας αλλά και υποδομές υπηρεσιών στους επισκέπτες.

Η Κως θα μπει στο χάρτη του ιαματικού τουρισμού ενώ η επένδυση θα δώσει νέα προοπτική στην περιοχή του Αγίου Φωκά.

Άμεσα ο Δήμος Κω θα εκκινήσει τις διαδικασίες για την εκπόνηση οικονομοτεχνικής μελέτης και αναπτυξιακού σχεδίου με άξονα την αξιοποίηση και ανάδειξη των ιαματικών πηγών στα Θερμά προκειμένου να υποβληθεί στο Υπουργείο Τουρισμού και να υπάρξουν οι σχετικές εγκρίσεις.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

ADVERTORIALS