Συλλήψεις αλλοδαπών για διακίνηση μεταναστών, στην Κω - Παλαιστίνιοι που ζουν στην Κω βοηθούσαν τους διακινητές - Δείτε πως δρούσαν

Συλλήψεις αλλοδαπών για διακίνηση μεταναστών, στην Κω - Παλαιστίνιοι που ζουν στην Κω βοηθούσαν τους διακινητές - Δείτε πως δρούσαν

Συνελήφησαν διακινητές αλλά και αλλοδαποί οι οποίοι βρίσκονταν στην Κω και συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης παράνομων μεταναστών. 

Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου λίγο πριν τις 17:00 λέμβος η οποία μετέφερε παράνομους μετανάστες έφτασε στην Κω και συγκεκριμένα σε περιοχή δίπλα από τη Μαρίνα της Κω.

Πολίτες οι οποίοι είχαν δει το περιστατικό ενημέρωσαν τις αρχές, οι οποίες φτάνοντας στο σημείο ξεκίνησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό των παράνομων μεταναστών.

Από τα στελέχη του λιμενικού σώματος Κω εντοπίστηκαν κοντά στο σημείο 3 αλλοδαποί. Ο ένας από τους τρεις ενώ του ζητήθηκε να σταματήσει για έλεγχο προσπάθησε να διαφύγει ενώ επιτέθηκε και σε στέλεχος του λιμενικού χτυπώντας τον με μπουκάλι μπύρας, ευτυχώς χωρίς ο λιμενικός να τραυματιστεί. Ο αλλοδαπός άνδρας συνελήφθη ενώ συνεχίστηκαν οι έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων δύο ατόμων οι οποίοι είχαν διαφύγει.

Λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Παρασκευής συνελήφθησαν και οι δύο άλλοι αλλοδαποί (ένας 27χρονος και ένας 24χρονος με καταγωγή από τη Συρία) οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες από αυτόπτη μάρτυρα ήταν οι χειριστές της λέμβου που μετέφερε τους παράνομους μετανάστες.

Το λιμενικό αξιοποιώντας πληροφορίες και από παράνομους μετανάστες οι οποίοι επέβαιναν στην λέμβο, ενημερώθηκε ότι οι αλλοδαποί είχαν πληρώσει 3.000 ευρώ σε διακινητή στην Τουρκία για την μεταφορά τους.

Κατά την ανάκριση των συλληφθέντων διακινητών διαπιστώθηκε ότι είχαν στρατολογηθεί από Σύριο ο οποίος βρίσκεται στην Τουρκία και ανήκει σε εγκληματική οργάνωση η οποία πραγματοποιεί μεταφορές παράνομων μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια των ερευνών διαπιστώθηκε ότι ο πρώτος αλλοδαπός (Παλαιστίνιος 30χρονών) που συνελήφθη και είχε επιτεθεί στο στέλεχος του λιμενικού, είναι κάτοικος Κω και βοηθούσε τους διακινητές ενημερώνοντάς τους για τις θέσεις των σκαφών του λιμενικού σώματος.

Οι διακινητές όταν έφτασαν στην Κω και αποβίβασαν τους παράνομους μετανάστες επιχείρησαν να επιστρέψουν πίσω στην Τουρκία αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό λόγω προβλήματος στη μηχανή της λέμβου.

Από τις έρευνες που έγιναν στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι στην Κω εκτός από τον 30χρονο Παλαιστίνιο ο οποίος είχε συλληφθεί, αρχηγικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης είναι ακόμα ένας 28χρονος Παλαιστίνιος. Αυτοί οι δύο άνδρες μαζί και με άλλους αλλοδαπούς παρακολουθούσαν τις κινήσεις των πλωτών μέσων του λιμενικού ενώ παραλάμβαναν και τους παράνομους μετανάστες που έφταναν στο νησί μας, μεταφέροντας τους αρχικά σε καταλύματα και στη συνέχεια στο ΚΥΤ στο Πυλί.

Μετά την είσοδό τους στη δομή στο Πυλί τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που δρουν στην Κω πληρώνονταν από τους διακινητές που δρουν στην Τουρκία.

ADVERTORIALS