Μεγάλα προβλήματα με τα δρομολόγια της Αστικής Συγκοινωνίας στην Κω - Έντονες οι διαμαρτυρίες από εργαζόμενους και τουρίστες. Δείτε βίντεο - ρεπορτάζ

Μεγάλα προβλήματα με τα δρομολόγια της Αστικής Συγκοινωνίας στην Κω - Έντονες οι διαμαρτυρίες από εργαζόμενους και τουρίστες. Δείτε βίντεο - ρεπορτάζ

Έντονα είναι τα παράπονα τόσο συνδημοτών μας όσο και τουριστών για τις καθυστερήσεις στα δρομολόγια των λεωφορείων της δημοτικής συγκοινωνίας Κω, αλλά και για τα λιγοστά δρομολόγια σε σχέση με τη ζήτηση που υπάρχει.

Εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία και συνδημότες μας που χρησιμοποιούν την αστική συγκοινωνία αλλά και αρκετοί τουρίστες ταλαιπωρούνται καθώς τα δρομολόγια των λεωφορείων έχουν μεγάλη χρονική απόσταση μεταξύ τους, μάλιστα τα Σάββατα μειώνονται αισθητά, ενώ τις Κυριακές και τις αργίες δεν πραγματοποιούνται καθόλου, εκτός των άλλων προβλήματων σε αρκετές περιπτώσεις δεν τηρείται και το πρόγραμμα των δρομολογίων, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kosnews24, αυτή τη στιγμή  υπάρχουν 5 μόνιμοι οδηγοί και ένας εποχιακός, του οποίου η σύμβαση λήγει σε λίγες ημέρες, ενώ πολλά από τα εκδοτήρια εισιτηρίων δεν λειτουργούν καθώς δεν υπάρχει ο απαραίτητος αριθμός εργαζομένων για να τα στελεχώσουν.

Τουρίστες από τη Γερμανία μιλώντας στην κάμερα του Kosnews24, ενώ περίμεναν στη στάση για να πάνε στο ξενοδοχείο τους που βρίσκεται στον Άγιο Φωκά, δήλωσαν ότι περίμεναν πάνω από 1 ώρα λόγωκαθυστέρησης, τονίζοντας τη δυσαρέσκειά τους, ενώ ακόμα ένα πρόβλημα που υπάρχει στο συγκεκριμένο δρομολόγιο είναι και τα μεγάλα χρονικά κενά μεταξύ των δρομολογίων, το οποία ορισμένες φορές, μαζί με τις καθυστερήσεις, αγγίζουν τις 3 ώρες.

IMG-543af44cf171c2a370026e8e554acba0-V.jpg

Σε δηλώσεις που παραχώρησε ακόμη ένας τουρίστας, ξενοδοχειακής μονάδας στο Ψαλίδι, τις οποίες μπορείτε να τις δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, τονίζει ότι εκείνος και η παρέα του περίμεναν για αρκετή ώρα έξω από τη στάση με προορισμό το κέντρο της Κω, αναφέροντας πως η κατάσταση είναι εκνευριστική.

IMG-173a2b7809c4acca7ba1b445d75a7a78-V.jpg

κι όπως ανέφερε: « η τωρινή κατάσταση δείχνει να είναι λίγο εκνευριστική επειδή δεν υπάρχουν συχνά δρομολόγια. Περιμένουμε ήδη πάρα πολλή ώρα. Το δρομολόγιο που θα έπρεπε να είχε περάσει από την απέναντι στάση 1 ώρα πριν, πέρασε πριν 5 λεπτά. Φαντάζομαι ότι θα πρέπει να περιμένουμε το λιγότερο 1 ώρα  για να μπούμε στο λεωφορείο μας».

Ξενοδοχεία μίσθωσαν ιδιωτικά Mini Buss για τη μεταφορά των υπαλλήλων τους.

Aρκετές είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία τόσο στην περιοχή της Λάμπης, όσο και στην περιοχή του Ψαλιδίου. Πολλές ξενοδοχειακές μονάδες έχουν αναγκαστεί να μισθώνουν ιδιωτικά Mini Buss με σκοπό να φτάνουν οι εργαζόμενοι εγκαίρως στην εργασία τους.

Εργαζόμενη μιλώντας στο kosnews24 τόνισε ότι τις προηγούμενες ημέρες τα δρομολόγια δεν πραγματοποιούνταν καθόλου, λόγω των αργιών, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες τα λεωφορεία δεν φτάνουν τις ώρες που αναφέρει το πρόγραμμα, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να έχουν σοβαρό πρόβλημα με την ώρα άφιξης στις επιχειρήσεις που εργάζονται.

«Σαν φέτος δεν έχει ξαναϋπάρξει άλλη χρονιά. Δουλεύουμε τόσα χρόνια κάτι τέτοιο δεν το έχουμε αντιμετωπίσει» δήλωσε η εργαζόμενη.

IMG-af4f3cb8191487f1ad7ee97e96b2cf6a-V.jpg

Η απάντηση του Αντιδημάρχου τεχνικών έργων, βιώσιμης κινητικότητας και δημοτικών συγκοινωνιών

IMG-ac8dbcaffab87a8c914f9c1ca7f618ed-V.jpg

Τη δική του απάντηση  έδωσε στον Kosnews24 ο κ.  Αλέξανδρος Χρυσόπουλος, αναφέροντας ότι από τις 31/12/2023 καταργήθηκε το νομικό πρόσωπο της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ, με απόφαση της κυβέρνησης, δημιουργώντας έτσι αρκετά προβλήματα.

« Με το προηγούμενο καθεστώς της εταιρείας, η δημοτική συγκοινωνία μπορούσε να λειτουργήσει και Σαββατοκύριακα. Τώρα που πέρασε στον Δήμο δεν μπορεί να γίνεται λειτουργία της δημοτικής συγκοινωνίας το Σαββατοκύριακο. Αυτά τα προβλήματα τα έχουμε αναφέρει πολλάκις με επιστολές μας στα υπουργεία, πλην όμως δεν έχουμε λάβει απάντηση. Επί του πρακτέου πρέπει η δημοτική συγκοινωνία να λειτουργήσει και πρέπει να λειτουργήσει και καλά, γιατί είμαστε από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδος. Έτσι λοιπόν σε πρώτη φάση θα βγει αύριο μια προκήρυξη για πρόσληψη εργαζομένων, από τον Δήμο Κω» , δήλωσε ο κ. Χρυσόπουλος.

Πρόκειται για μια προκήρυξη για δίμηνη σύμβαση και αφορά 6 οδηγούς, 6 εκδότες, 1 σταθμάρχη και ένα πλύστη! Ακόμα αναφέρθηκε και στην προκήρυξη σύμβασης με ιδιωτική εταιρεία που θα προμηθεύει με οδηγούς τη δημοτική συγκοινωνία.

Ο  κύριος Χρυσόπουλος απαντώντας στην ερώτηση της δημοσιογράφου του kosnews24 για ποιο λόγο οι προσλήψεις δεν έγιναν νωρίτερα ανέφερε: « αυτές οι προσλήψεις γίνονται για δύο μήνες, άρα από τη στιγμή που θα τους προσλάβουμε, έχουμε δύο μήνες στη διάθεσή μας που θα  τους χρησιμοποιήσουμε. Εάν αυτή η προκήρυξη είχε γίνει τον Απρίλιο όπως καταλαβαίνετε θα είχαμε μέχρι 31 Μαΐου διαθέσιμους οδηγούς για να λειτουργήσουμε. Η χρονική στιγμή για τις προσλήψεις των οδηγών είναι καλή τώρα,γιατί στους δύο μήνες θα πιάσουμε και λίγο Ιούλιο.  Μέχρι τότε θα τελεσφορήσει και θα υπογράψουμε τη σύμβαση με μία εταιρεία η οποία θα έρθει και θα προσλάβει αυτή ως εταιρεία οδηγούς και ουσιαστικά θα μας τους διάθεσει για να λειτουργεί η δημοτική συγκοινωνία».

Δείτε το βίντεο - ρεπορτάζ που ακολουθεί.

ADVERTORIALS