Γ. Σεγραίδος: Αρκετές επιχειρήσεις εστίασης θα κλείνουν και στο νησί μας μια φορά την εβδομάδα λόγω έλλειψης προσωπικού - Τι αλλάζει ο νέος νόμος για το χρονικό ώριο εργασίας

Γ. Σεγραίδος: Αρκετές επιχειρήσεις εστίασης θα κλείνουν και στο νησί μας μια φορά την εβδομάδα λόγω έλλειψης προσωπικού - Τι αλλάζει ο νέος νόμος για το χρονικό ώριο εργασίας

Αρκετοί επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην εστίαση στο νησί μας, θα κλείνουν τα καταστήματά τους για μια ημέρα την εβδομάδα μέσα στη θερινή περίοδο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ ΚΩ στο kosnews24, μετά την ψήφιση του νόμου που δεν επιτρέπει στους εργαζόμενους να εργάζονται πάνω απο 40 ώρες (5 ημέρες Χ 8 ώρες την ημέρα) την εβδομάδα. 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Εστίασης (Σ.ΕΠ.Ε.) Κω Γιώργος Σεγραίδος, μίλησε στην κάμερα του kosnews24 και αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες της εστίασης του νησιού, μετά την εφαρμογή του νόμου, καθώς αρκετές επιχειρήσεις αδυνατούν να βρουν προσωπικό για να καλύψουν τα κενά.

Ακόμα αναφέρθηκε και στους εργαζόμενους οι οποίοι θέλουν να εργαστούν σεζόν και επιθυμούν να δουλέψουν παραπάνω από 40 ώρες, με κάτι τέτοιο να μην επιτρέπεται. «Αν ο Εργαζόμενος επιθυμεί να κάνει μία τουριστική σεζόν με περισσότερες ώρες εργασίας, δεν μπορεί πλέον. Γι’ αυτό τον λόγο φτάνουμε στο σημείο, να αναγκαστούν οι συνάδελφοι να προβούν σε αυτή τη λύση. Δεν είναι λίγοι οι επιχειρηματίες που μας έχουν πει στο σωματείο ότι θα προτιμήσουν αυτόν τον τρόπο (να παραμείνουν κλειστοί ) ούτως ώστε να μη βρεθούν ποτέ στη δύσκολη θέση να πληρώνουν υπέρογκα πρόστιμα χωρίς λόγο.”, δήλωσε ο κ. Σεγραίδος.

Σεγραίδος: ''Σωστός ο νόμος για τις δωδεκάμηνες επιχειρήσεις - Λάθος για τις εποχικές'' 

“Ολα ξεκινούν από τον νομοθέτη. Όταν ο νομοθέτης δεν κατανοεί και δεν καταλαβαίνει τι γίνεται στην «πιάτσα» υπάρχει πρόβλημα! Είναι 3 οι λύσεις. Η μια λύση είναι να μπορέσουμε να συμφωνήσουμε στο νησί μια ιδιαίτερη, ειδική σύμβαση εργασίας, όπως έχουν στη Ρόδο ή όπως έχουν κάποιοι άλλοι κλάδοι. Δεν είναι εφικτό. Ο νόμος είναι σωστός για τις δωδεκάμηνες επιχειρήσεις. Είναι λάθος για τις εποχικές. Δεν έχει μπει το κριτήριο της εποχικότητας. Η δεύτερη ''λύση'' είναι να παρανομήσεις και η λύση αυτή δεν είναι θεμιτή και δεν θέλουμε να το κάνουμε και δεν προτείνουμε και στα μέλη μας να το κάνουν και δεν θα το κάνουν. Η τρίτη λύση είναι να βρεις προσωπικό για να καλύψει τα ρεπό. Δεν υπάρχει το προσωπικό. Υπάρχει τεράστια έλλειψη προσωπικού παντού.» , δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου ενώ συμπλήρωσε «Αυτή τη στιγμή οι επιχειρηματίες πρέπει να απευθύνονται στους λογιστές τους και μέχρι νεοτέρας παραμένουμε σε αυτό. Δυστυχώς»

Κλείνοντας ο κ. Σεγραίδος απαντώντας στη γράφουσα για το αν θεωρεί ότι θα υπάρξει λύση έστω την τελευταία στιγμή δήλωσε χαρακτηριστικά: “Να σας πω δεν έχω ελπίδα για τον νομοθέτη. Υπάρχουν βουλευτές του νησιού μας, στους οποίους έχουν μεταφερθεί αυτά τα πράγματα, γνωρίζουν τι λέμε. Ο νομοθέτης βρίσκεται στην Αθήνα, μέσα σε ένα κτήριο και εκτελεί κάποια προαπαιτούμενα. Υπάρχουν κάποιες Ευρωπαϊκές οδηγίες για την εργασία. Ψηφιοποιούμαστε. Γίνονται κάποια ωραία πράγματα αλλά πάνω σε αυτή τη μεταρρύθμιση αντιμετωπίζουμε αυτά που τώρα συζητάμε. Θα πρέπει ο νομοθέτης να είναι έξυπνος, πιο ευέλικτος και να δίνει λύσεις !”

Δείτε τι δήλωσε αναλυτικά, στο βίντεο που ακολουθεί

ADVERTORIALS