Θ. Ρέπιτς: Σημαντικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες και οι τεχνικοί του νησιού μας, μετά την υποχρεωτική διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές

Θ. Ρέπιτς: Σημαντικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες και οι τεχνικοί του νησιού μας, μετά την υποχρεωτική διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές

Σημαντικά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες και οι τεχνικοί του νησιού μας, μετά την υποχρεωτική διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές, ώστε κάθε συναλλαγή με κάρτα, να καταγράφεται απευθείας στην ταμειακή και να αποστέλλεται στην ΑΑΔΕ.

Συγκεκριμένα ο κ. Θοδωρής Ρέπιτς, ένας εκ των ιδιοκτητών του καταστήματος e-service, μιλώντας στο kosnews24, αναφέρθηκε στα τεράστια προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει ο κλάδος των τεχνικών αλλά και οι πελάτες, μετά την εφαρμογή του νόμου για υποχρεωτική διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS.

Αρχικά τόνισε ότι:


- Άργησε πολύ να ξεκινήσει η διαδικασία διασύνδεσης, καθώς οι τράπεζες δεν ήταν έτοιμες χρονικά να αναβαθμίσουν τα μηχανήματά τους και να τα διαθέσουν στην αγορά.

- Καθυστέρησαν οι πελάτες να προμηθευτούν τα vouchers επιδότησης από το κράτος, με αποτέλεσμα χωρίς αυτά να μην προβαίνουν σε αναβάθμιση των POS τους.

Το 70% των διασυνδεδεμένων καταστημάτων αντιμετωπίζει προβλήματα.

Ο κ. Ρέπιτς δήλωσε “Αν όχι το 80%, το 70% των διασυνδεδεμένων καταστημάτων αντιμετωπίζει καθημερινά προβλήματα, όπως το να μην μπορεί να περάσει συναλλαγές, να δέχεται τις συναλλαγές το POS και η ταμειακή να μη δίνει απόδειξη και το αντίθετο. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην κάρτα του πελάτη, το internet ή στο ότι μπορεί να έχει χάσει η ταμειακή ή το μηχάνημα, μία ρύθμιση. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που κάνουν αυτό το έργο πολύ δύσκολο στην διεκπεραίωσή του, αλλά όχι τόσο στο θέμα της διασύνδεσης. Το θέμα το μεγάλο είναι η επόμενη μέρα, στη λειτουργία είναι το πρόβλημα.» 


Ο κ. Ρέπιτς τόνισε ότι θα ήταν πιο σωστό, το πρόγραμμα να λειτουργούσεπρώταπιλοτικά. « Θα έπρεπε να γίνει όλο αυτό πιλοτικά και κάποιες επιχειρήσεις να ενταχθούν σε αυτό το μέτρο, για να μπορέσουμε να δούμε πως λειτουργεί το σύστημα και τι προβλήματα βγάζει, ώστε να είμαστε έτοιμοι για το τι θα αντιμετωπίσουμε στην πορεία. Τώρα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα τα οποία δεν έχουμε ξαναδεί».


Κλείνοντας, ανέφερε ότι σοβαρό πρόβλημα στο νησί της Κω, το οποίο δυσκολεύει τη νέα πραγματικότητα με τις ταμειακές μηχανές, είναι οι τεχνικές υποδομές.«Προσπαθούμε καθημερινά να βρούμε λύσεις στους πελάτες μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σίγουρα θα υπάρχει πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα όταν θα γεμίσει το νησί, γιατί εκεί θα είναι που θα γονατίσουν οι υποδομές του internet. Εκεί θα έχουμε σοβαρό θέμα λειτουργίας των καταστημάτων. Αν κόβεται το ρεύμα ή το ίντερνετ, έστω και για λίγο, θα πρέπει να συντονιστούν ξανά τα μηχανήματα κι αν αυτό δεν συμβεί θα πρέπει να αναλάβει τεχνικός».

ADVERTORIALS