Μηνύματα πολιτικών για την 25η Μαρτίου του 1821

Μηνύματα πολιτικών για την 25η Μαρτίου του 1821

Μήνυμα Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Παππά, για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Τιμούμε σήμερα τη διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την επέτειο από την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα.

203 χρόνια από τότε που οι Έλληνες ορκίστηκαν Ελευθερία ή Θάνατο, εμπνέοντας με τις μάχες τους, σε στεριά και θάλασσα, ολόκληρη την οικουμένη. Αντλούμε διδάγματα πίστης, επιμονής, προοπτικής και ελπίδας από μια πατρίδα που έρχεται από πολύ μακριά και πορεύεται πολύ μακριά.

Η ελληνική σημαία κυματίζει περήφανη σε ολόκληρη την πατρίδα μας, από τις πιο ψηλές κορφές μέχρι το πιο ακριτικό νησί και σε κάθε γωνιά της γης όπου υπάρχουν Έλληνες για να μας θυμίζει τις πανανθρώπινες αξίες και τα ιδανικά που χαρακτηρίζουν από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα το Έθνος μας και τον σύγχρονο δυτικό πολιτισμό.

Κοιτώντας πίσω σε ολόκληρη την ιστορική μας πορεία αντιλαμβανόμαστε ότι ξέρουμε να αγωνιζόμαστε, να θέτουμε στόχους και να τους πετυχαίνουμε, να ξεπερνάμε ανύπαρκτους διαχωρισμούς για την επίτευξη ενότητας και να αντιμετωπίζουμε κατάματα οποιαδήποτε πρόκληση υπάρχει. Τιμούμε, λοιπόν, την 25η Μαρτίου με σεβασμό στο παρελθόν, δυναμισμό για το παρόν και σχέδιο και ελπίδα για το μέλλον.

Χρόνια πολλά στην Ελλάδα και σε όλους τους Έλληνες, παντού στον κόσμο.

Από το Γραφείο Τύπου


Δήλωση Δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Συμπατριώτες, συμπατριώτισσες μου,

η επέτειος της 25ης Μαρτίου, έρχεται για μια ακόμη φορά να τονίσει την αξία της ελευθερίας και της ειρηνικής συνύπαρξης.

Στην εποχή της παγκόσμιας αναστάτωσης, όπως αυτή που ζούμε, η επέτειος της εθνικής παλιγγενεσίας αποτελεί φωτεινό οδηγό, για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.

Η μεγάλη, διπλή γιορτή της πατρίδας μας, στέλνει μήνυμα πίστης και ελπίδας.

Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, έχει συνδεθεί άρρηκτα με τους αγώνες των προγόνων μας για ελευθερία.

Για να προασπίσουμε την ελευθερία μας, τη δημοκρατία μας, τις αρχές και τις αξίες του ελληνισμού, απαιτείται κοινωνική ενότητα και δικαιοσύνη.

Σε αυτό πρέπει να συμβάλλουμε όλοι.

Η πατρίδα, μας έχει όλους ανάγκη.

Για να δημιουργήσουμε την Ελλάδα του 21ου αιώνα, με εμπιστοσύνη στους νέους και στις νέες του τόπου μας.

Τιμούμε όλους όσοι αγωνίστηκαν για την ελευθερία μας.

Για κοινωνία δικαίου και ισονομίας.

Με ενότητα, ομοψυχία και συνεννόηση δημιουργούμε την ισχυρή Κω.

Χρόνια πολλά και να είστε όλοι καλά.


Γιώργος Χατζημάρκος: «Η 25η Μαρτίου, ημέρα ενδοσκόπησης αλλά και δέσμευσης απέναντι στο μέλλον»

 

Μήνυμα του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την 203η επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Η 25η Μαρτίου αποτελεί ιστορικό ορόσημο για τον Ελληνισμό και μια εθνική επέτειο, που σημαίνει πολλά για τους Έλληνες.

Είναι ημέρα που αποδίδουμε την οφειλόμενη Τιμή και Δόξα στους ηρωικούς προγόνους μας, θεμελιωτές της ανεξάρτητης, ελεύθερης Ελλάδας.

Αλλά και ημέρα που αναλογιζόμαστε τη δική μας Ευθύνη απέναντι στην ιστορία.

Αναμφίβολα, επέτειο που εμπνέει εκτός από Υπερηφάνεια, Ελπίδα ότι αυτό που φαίνεται αδύνατο, μπορεί να είναι δυνατό.

Σήμερα, στην εποχή μας, οι προκλήσεις για την Ελλάδα, για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, είναι διαφορετικές αλλά εξίσου σημαντικές. Η διατήρηση της ευημερίας, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και η διατήρηση του πολιτιστικού πλούτου αποτελούν προτεραιότητες που πρέπει να αντιμετωπιστούν με αποφασιστικότητα και αφοσίωση.

Με την απόσταση που μας δίνουν τα 203 χρόνια από το έπος του 1821, πρέπει η σημερινή ημέρα να είναι και ημέρα Ενδοσκόπησης για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, που μας ωθεί να αναλογιστούμε "είμαστε οι σύγχρονοι Έλληνες αντάξιοι της θυσίας τους;" αλλά και ημέρα Δέσμευσης απέναντι στο μέλλον να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε με την Ελευθερία που μας χάρισαν.

Από εδώ που ανατέλλει το πρώτο φως της ημέρας, στην αρχή του Αιγαίου,

Χρόνια πολλά Ελλάδα

Χρόνια πολλά Ελληνίδες και Έλληνες

 

Το Γραφείο Τύπου

 


Γ.Νικητιάδης: «Αν χρειαστεί θα αγωνιστούμε ξανά για την ειρήνη και την ελευθερία μας»

Δήλωση Γιώργου Νικητιάδη Βουλευτή, Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής και τ. Υφυπουργού Πολιτισμού Τουρισμού,  για την Εθνική Γιορτή της 25ης Μαρτίου 1821.

«Η επέτειος της Επανάστασης του 1821 και τα μηνύματα που εκπέμπει είναι πάντα επίκαιρα για τον Ελληνισμό. Έχουν περάσει 203 χρόνια και οι Έλληνες έκτοτε έχουμε αποδείξει ότι μονοιασμένοι μπορούμε να κάνουμε πολλά και να αλλάξουμε το ρου της ιστορίας. Τα Δωδεκάνησα πρωτοστάτησαν στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα με τον Πάτμιο Φιλικό Εμμανουήλ Ξάνθο.  Οι αγώνες των προγόνων μας για ανεξαρτησία αφήνουν σε μας μία μεγάλη ιστορική παρακαταθήκη. Εμείς με τη σειρά μας απευθύνουμε μήνυμα προς όποιον επιβουλεύεται την εθνική μας κυριαρχία, πως αν χρειαστεί θα αγωνιστούμε ξανά για την ειρήνη και την ελευθερία μας. Χρόνια πολλά σε όλους τους Δωδεκανήσιους, χρόνια πολλά σε όλους του Έλληνες.»


Μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου
Χρόνια πολλά Ελλάδα μας!
Γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου 1821, μια ακόμα μεγάλη ιστορική στιγμή στη μακραίωνη παρουσία μας εδώ, στην άκρη της Ευρώπης, μια ακόμη εποποιία μιας γενιάς Ελλήνων και Ελληνίδων που έκανε δυνατό αυτό που φάνταζε αδύνατο.
Η Παλιγγενεσία κατέστη δυνατή, γιατί οι ηρωικοί μας πρόγονοι πρόταξαν την ενότητα, την ομοψυχία, την ορθόδοξη πίστη στην Υπεραγία Θεοτόκο και την αγάπη τους για την ελευθερία και τον Ελληνισμό, 
Η σύγχρονη ιστορία της πατρίδας μας, εδώ και διακόσια και πλέον χρόνια, περιέχει τα όνειρα, τις αγωνίες, τις επιτυχίες, αλλά και τις δυστοκίες, συλλογικές και ατομικές, ενός έθνους που διαφεντεύει αυτήν την γωνιά της Ευρώπης και που αφήνει το στίγμα του σε όλο τον κόσμο μέσα από την ψυχή των ομογενών μας.
Είμαστε όλες και όλοι εδώ, έχοντας βαθιά στη συνείδησή μας τις αξίες και τις ιδέες που μας γαλούχησαν οι γονείς μας, τις μνήμες και τα διδάγματα των προηγούμενων γενεών, αλλά και τα όνειρα και τις προσδοκίες των νεότερων.
Είμαστε όλες και όλοι εδώ, ειδικά στην ακριτική νησιωτική Ελλάδα, στα Δωδεκάνησα μας, με τη γνώση ότι η χώρα μας θωρακίζεται, έτοιμη, ανά πάσα στιγμή, να αντιδράσει, αν ποτέ χρειαστεί, όπως έκαναν και οι πρόγονοί μας οι οποίοι έδωσαν και αυτοί κομβικές μάχες κατά τη διάρκεια της Επανάστασης, για να ζούμε και να δημιουργούμε στον τόπο μας.
Είμαστε όλες και όλοι εδώ, γιατί κρατάμε με ευλάβεια στις καρδιές μας την αγάπη για την Πατρίδα μας και το σθένος να αντιμετωπίσουμε κάθε σύγχρονη πρόκληση που βρίσκεται μπροστά μας, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο, την μακραίωνη παράδοση των προγόνων μας.
Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!  
 
 

Μήνυμα Δημήτρη Γάκη για την 25η Μαρτίου 1821
 «Ημέρα μνήμης, τιμής, υπερηφάνειας και περισυλλογής η 25η Μαρτίου για όλους τους  Έλληνες.
 Η 25η Μαρτίου του 1821 αποτελεί το πιο σημαντικό ιστορικό γεγονός στη νεότερη πορεία του Ελληνικού έθνους. Ο αγώνας των Ελλήνων για την Ελευθερία, την Ανεξαρτησία, τη Λαϊκή Κυριαρχία και τη Δικαιοσύνη, υπήρξε σύμβολο ελπίδας μέσα στο σκοτάδι της εποχής. 
Το πάθος για Λευτεριά στην επανάσταση του 1821 είναι απαράμιλλο. Αυτό το πάθος θέλουμε να πάρουμε και να συνεχίσουμε σήμερα τον αγώνα για Ειρήνη. Αν θέλουμε Ειρήνη πρέπει να παλέψουμε για την Ειρήνη. Η λογική μερικών ότι αν θέλουμε Ειρήνη πρέπει να ετοιμαζόμαστε για πόλεμο είναι άκρως πολεμοκάπηλη. Μας οδηγεί στην άμυαλη ενίσχυση εξοπλισμών που απειλούν την παγκόσμια ειρήνη.
Σήμερα 203 χρόνια μετά την εξέγερση του 1821, οι Έλληνες  αγωνιζόμαστε για την περιφρούρηση των ιδεωδών των προγόνων μας  που αποτελούν φάρο για την «επόμενη ημέρα» της χώρας.  Δεν εφησυχάζουμε, συνεχίζουμε να υπηρετούμε τα ίδια ιδανικά, έχοντας ως κύριο στόχο μας την ευημερία των πολιτών και την ενδυνάμωση της πατρίδας. 
Για την Ελλάδα που θέλουμε και μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε.
Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες, χρόνια πολλά στην πατρίδα μας.

Ρόδος 24-3-2024
Δημήτρης Γάκης 
πρωην Βουλευτής Δωδεκανήσου 
 
ADVERTORIALS