Η Τομεακή Επιτροπή Β. Δωδ/σου του ΚΚΕ καταδικάζει την κράτηση γονιού στο ΑΤ Νισύρου που κατήγγειλε την κακοποίηση του παιδιού του!

Η Τομεακή Επιτροπή  Β. Δωδ/σου του ΚΚΕ  καταδικάζει την κράτηση γονιού στο ΑΤ Νισύρου που κατήγγειλε την κακοποίηση του παιδιού του!

Η Τομεακή Επιτροπή  Β. Δωδ/σου του ΚΚΕ  καταδικάζει την κράτηση γονιού στο ΑΤ Νισύρου που κατήγγειλε την κακοποίηση του παιδιού του!

Χθες 16 Απρίλη ο λαός της Νισύρου έγινε μάρτυρας ακόμη ενός απαράδεκτου περιστατικού που φανερώνει την υποκρισία και την αναλγησία της κυβερνητικής πολιτικής. 

Πατέρας ανήλικου παιδιού, επιστρέφοντας στη Νίσυρο  από την Κω, όπου είχε πάει για να καταγγείλει στις αρχές περιστατικό ασέλγειας εις βάρος του παιδιού του από δημόσιο υπάλληλο, συνελήφθη γιατί δεν είχε τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα!

Η κατάφωρη αυτή αδικία ξεσήκωσε την οργή των κατοίκων του νησιού.Σύσσωμοι σωματεία και κάτοικοι έκδοσαν ψήφισμα συγκεντρώνοντας πάνω από 170 υπογραφές και  συγκεντρωθήκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα απαιτώντας  την απελευθέρωση του.

Είναι απαράδεκτο και υποκριτικό από τη μια η κυβέρνηση να διαφημίζει την πολιτική της και να χύνει κροκοδείλια δάκρυα για την προστασία των παιδιών, να εξαγγέλλει δήθεν μέτρα για την καταπολέμηση τέτοιων περιστατικών και την ίδια στιγμή, να συλλαμβάνει όποιον δεν μένει σιωπηλός μπροστά στην κακοποίηση του παιδιού του.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται οτι η πολιτική της είναι εγκληματική! 

Παράλληλα  ορισμένα ερωτηματικά πρέπει να απαντηθούν:

1.Γιατί έπρεπε ο γονιός του ανήλικου, μόνιμος κάτοικος Νισύρου, να πάει στην Κω για την καταγγελία κι όχι στο αρμόδιο τμήμα του νησιού;

  1. Γιατί αφού έκανε την καταγγελία στο ΑΤ Κω, στο γυρισμό "θυμήθηκαν" οι αρχές ότι δεν είχε νομιμοποιητικά έγγραφα;

3.Πως γίνεται να κινητοποιείται αστυνομική δύναμη για την σύλληψη του καταγγέλλοντος  και ο δράστης να φεύγει ανενόχλητος από το νησί ,όπως αναφέρεται στο ψήφισμα των κατοίκων;

Η Τ.Ε Β. Δωδ/σου χαιρετίζει κάτοικους και φορείς της Νισύρου που κινητοποιήθηκαν άμεσα,κατήγγειλαν την αδικία και έχτισαν τείχος αλληλεγγύης στον πατέρα και όλη την οικογένεια.

Με  την δική τους  κινητοποίηση και μετά και από τηλεφωνική παρέμβαση του κοινοβουλευτικου εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη στον υπουργό δημόσιας τάξης, ο πατέρας του ανήλικου αφέθηκε ελεύθερος αργά το βράδυ. 

Καλούμε το λαό της Νισύρου και της Κω να υψώσει το ανάστημα του ενάντια στην ψευδεπίγραφη προοδευτικότητα της κυβέρνησης και τη βάναυση πολιτική της,να απομονώσει και να καταδικάσει τέτοια περιστατικά.

Να γίνει ο ίδιος ασπίδα προστασίας για κάθε άνθρωπο, για κάθε παιδί. Να είναι σε ετοιμότητα παρέμβασης υπέρ του παιδιού και της οικογένειας του και το επόμενο διάστημα. 

17.04.24

ADVERTORIALS