Στην Κω ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Μύρων Φλουρής - Η συνάντηση στο Δημαρχείο

Στην Κω ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Μύρων Φλουρής - Η συνάντηση στο Δημαρχείο

Στο δημαρχιακό μέγαρο υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, σήμερα Τρίτη 7 Μαΐου, τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Μύρωνα Φλουρή.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί ο κ. Νικηταράς , παρουσία της προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Κω κας Μαίρης Τριανταφυλλοπούλου, της Αντιδημάρχου Τουρισμού - Πολιτισμού και Εθελοντισμού κας Ματίνας Βουκελάτου - Χριστοδουλίδη και του δημοτικού συμβούλου και προέδρου της Μαρίνας Κω, κ. Γιάννη Καλλέργη, συναντήθηκαν με τον κ. Φλουρή συζητώντας για θέματα που αφορούν τη συνεργασία δήμου και υπουργείου, για την ανάπτυξη του τουρισμού και του wellbeing.

Aρχικά ο κ. Νικηταράς ευχαρίστησε τον κ. Φλουρή για την παρουσία του στο νησί μας, δηλώνοντας: « Την Κω δε χρειάζεται να σας τη συστήσουμε! Είμαστε ένας τουριστικός προορισμός που έχουμε βάλει πολύ ψηλά τον πήχη, το βλέπετε κι εσείς και το διαπιστώνετε. Έχουμε την ανάγκη της στενής συνεργασίας με εσάς και με όσους παράγουν τουριστική πολιτική εκ μέρους της πολιτείας. Είναι ζητήματα ανοιχτά τα οποία χρήζουν είτε διευθέτησης, είτε αποσαφήνισης .»

Ο Γενικός Γραμματέας με τη σειρά του τόνισε: « Έχει πολλά θετικά το νησί. Είδα πολύ καλές υποδομές σχετικά με την υπόλοιπη Ελλάδα. Είδα επίσης μονάδες οι οποίες είναι αξιολογότατες, είδα σε πολλές περιοχές πολλά πολιτιστικά σημεία.» , τονίζοντας όμως ότι σίγουρα οι υποδομές θέλουν βελτίωση, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα βρίσκεται στο πλάι του δήμου και των φορέων καθόλη τη διάρκεια της θητείας του.

Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού - Πολιτισμού και Εθελοντισμού κ. Ματίνα Βουκελάτου - Χριστοδουλίδη, αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Δήμου Κω να γίνει ακόμα περισσότερο γνωστό το brand name της Κω, με τον δήμο να δίνει ιδιαίτερη βάση στην προώθηση της Ιπποκρατικής Ιδέας και της ''Ποδηλατικής Κω'', τονίζοντας μάλιστα ότι πρόκειται να συμβούν πολλές ενέργειες στο άμεσο μέλλον.

Ο πρόεδρος της Μαρίνας Κω κ. Γιάννης Καλλέργης κατά την τοποθέτησή του, μίλησε για την αναγκαιότητα της επέκτασης της Μαρίνας σημειώνοντας: “ Για να γίνει η Μαρίνα οικονομικά βιώσιμη πρέπει να γίνει η επέκταση. Γιατί να ξέρετε ότι η Μαρίνα της Κω είναι το κέντρο της Δωδεκανήσου. Από δω διοχετεύονται όλα τα σκάφη στην βόρειο Δωδεκάνησο και σε όλη την ελληνική Πολυνησία.»

Κλείνοντας η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω ευχαρίστησε αρχικά τον δήμαρχο για την υπέροχη συνεργασία τους, όπως την χαρακτήρισε, ενώ τόνισε ότι είναι απαραίτητες οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού στο νησί της Κω, ζητώντας τη βοήθεια του υπουργείου Τουρισμού. Ακόμα αναφέρθηκε και στο πρόβλημα καθαριότητας των αρχαιολογικών χώρων της Κω, αναφέροντας ''Θέλουμε την βοήθειά σας σε αυτό, να μπορούμε εμείς να καθαρίσουμε τους αρχαιολογικούς χώρους. Έχουμε πει ότι μπορούμε να διαθέσουμε προσωπικό, διότι Κως είναι ένα ανοιχτό αρχαιολογικό πάρκο. Αν όπως έχει δεσμευθεί ο δήμαρχος εμείς καθαρίσουμε και ο Δήμος βάλει φώτα και γράψουμε τι είναι το καθένα αρχαιολογικό πάρκο, δε χρειάζεται να κάνουμε κάτι άλλο''.

Τέλος ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, αναφέροντας ότι η υπηρεσία πρασίνου δουλεύει με 5 άτομα, ενώ μίλησε και για τις επανειλημμένες κρούσεις που έχει κάνει από μεριάς του, στο υπουργείο εσωτερικών, για να επιταχύνονται οι διαδικασίες πρόσληψης τον Φεβρουάριο - Μάρτιο και όχι τον Αύγουστο.

ADVERTORIALS