Πνίγηκε από τροφή το βρέφος στη Κω - Δεν υπήρξε βιασμός, η εκτίμηση του ιατροδικαστή

Πνίγηκε από τροφή το βρέφος στη Κω - Δεν υπήρξε βιασμός, η εκτίμηση του ιατροδικαστή

Συγκλονίζει η είδηση του θανάτου βρέφους ( κοριτσάκι ενός έτους), το βράδυ του Σαββάτου 20 Απριλίου στην Κω.

Το βρέφος μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί στη Ρόδο, για να διενεργηθεί ιατροδικαστική εξέταση, με την πρώτη αναφορά του ιατροδικαστή να κάνει λόγο για πνιγμό από τροφή, με τον ιατροδικαστή να αναφέρει ότι δεν υπήρξε βιασμός του κοριτσιού.

Το περιστατικό

Η 19χρονη μητέρα του βρέφους, η οποία είναι έγκυος, διαπίστωσε χθες Σάββατο 20 Απριλίου λίγο μετά τις 19:30 ότι το βρέφος είχε χάσει τις αισθήσεις του (ο πατέρας απουσίαζε εκείνη τη στιγμή από το σπίτι). Ένοικοι της πολυκατοικίας την άκουσαν να φωνάζει και αμέσως πήγαν στο σπίτι της για να την βοηθήσουν. Γύρω στις 20:15 η μητέρα κάλεσε το ΕΚΑΒ για να μεταφερθεί επειγόντως το μωρό από το σπίτι στο νοσοκομείο της Κω, με το ασθενοφόρο να φτάνει στο νοσοκομείο γύρω στις 20:30 και να διαπιστώνεται ο θάνατός του. Μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου ένοικος της πολυκατοικίας παρείχε τις πρώτες βοήθειες στο βρέφος.

Στο νοσοκομείο της Κω διαπιστώθηκε η παρουσία άπεπτων τροφών στο αναπνευστικό σύστημα του κοριτσιού, με αποτέλεσμα τη μη ροή οξυγόνου.

Να σημειωθεί ότι οι γονείς του παιδιού, οι οποίοι είναι Ρομά και έχουν ακόμα ένα παιδί 2 ετών, κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα της Κω από χθες το βράδυ, ενώ θα συλληφθούν για θανατηφόρα έκθεση και αύριο θα οδηγηθούν στην εισαγγελέα.

Τι προβλημάτισε τις αρχές

Τις αρχές αρχικά προβλημάτισε το γεγονός ότι το βρέφος είχε κάποιες εκδορές στο σώμα του και μώλωπες, ενώ γινόταν αναφορά και για χαλάρωση στον πρωκτικό δακτύλιο που δε συνάδει με την ηλικία του. Οι γονείς όσον αφορά τις εκδορές απάντησαν ότι μπορεί να έγιναν από το δίχρονο αδερφάκι του, ενώ για τη χαλάρωση στον πρωκτικό δακτύλιο, δήλωσαν άγνοια. 

Η αστυνομία πήρε καταθέσεις από ένοικους της πολυκατοικίας που έζησαν το περιστατικό καθώς και από άλλους εμπλεκόμενους στη διαχείριση του περιστατικού, εξετάζοντας αρχικά όλα τα ενδεχόμενα, ενώ από χθες το βράδυ κρατούν τους δύο γονείς στο αστυνομικό τμήμα.

ADVERTORIALS