Τραγική η υποστελέχωση στην Β' Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου - Το Αστυνομικό Τμήμα της Κω δεν βγάζει περιπολικό καμία βάρδια της ημέρας. Δηλώσεις του κ. Π. Τολόζη

Τραγική η υποστελέχωση στην Β' Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου - Το Αστυνομικό Τμήμα της Κω δεν βγάζει περιπολικό καμία βάρδια της ημέρας. Δηλώσεις του κ. Π. Τολόζη

Σοβαρά προβλήματα έχουν προκύψει από την έλλειψη Αστυνομικού προσωπικού στη B' Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο kosnews24, ο κ. Πέτρος Τολόζης, Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Β' Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, η Διεύθυνση λειτουργεί με μόλις τα 2/3 της προβλεπόμενης οργανικής της δύναμης (υπηρετούν 240 περίπου Αστυνομικοί για τα 8 νησιά που υπάγονται στη Αστυνομική Διεύθυνση, ενώ θα έπρεπε να υπηρετούν 366).

Στην Κω μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Τολόζης, το Αστυνομικό Τμήμα της Κω δεν βγάζει περιπολικό καμία βάρδια της ημέρας. Οι υπηρεσίες πρώτης γραμμής που βγάζουν όχημα, είναι η τροχαία (έναν αστυνομικό, με ένα περιπολικό) και η ασφάλεια (άλλον έναν αστυνομικό, με ένα περιπολικό). 

Ο κ. Τολόζης δήλωσε πως για να φτάσουν δύο αστυνομικοί σε ένα συμβάν τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει ολόκληρη διαδικασία λόγω της υποστελέχωσης. Συγκεκριμένα  δήλωσε:

«Για παράδειγμα έχουμε μία συμπλοκή τουριστών, στην πόλη. Τι συμβαίνει σ’ αυτή την περίπτωση. Ενημερώνεται το τηλεφωνικό κέντρο της αστυνομίας, ο συνάδελφος που είναι στο 100 ενημερώνει την τροχαία ( που είναι ένα άτομο στο περιπολικό ) η οποία ενημερώνει τον συνάδελφο στην ασφάλεια για να πάνε από κοινού στο συμβάν. Αν το περιστατικό συμβεί ας υποθέσουμε 1 η ώρα το βράδυ, η αστυνομία θα είναι στο σημείο 1:20 με 1:30 με ό,τι συνεπάγεται αυτό», ενώ συνέχισε λέγοντας ότι αν υπάρξει και δεύτερο περιστατικό την ίδια στιγμή η αστυνομία θα πάει σε δεύτερο χρόνο.

 Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Β' Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, τόνισε ότι κάθε υπηρεσία έχει διαφορετικές οργανικές θέσεις, με το Αστυνομικό Τμήμα της Κω να έχει 20 περίπου αστυνομικούς αντί για 60 που καθορίζει ο νόμος.

Ακόμα δήλωσε ότι αυτό το πρόβλημα δημιουργείται διότι συνεχώς ανοίγουν καινούργιες υπηρεσίες χωρίς όμως να υπάρχει το αστυνομικό δυναμικό να καλύψει αυτές τις θέσεις, με αποτέλεσμα να μετατίθενται αστυνομικοί από άλλες υπηρεσίες σε νέες, όπως για παράδειγμα η νεοσύστατη υπηρεσία – τμήμα ενδοοικογενειακής βίας που απασχολεί επτά αστυνομικούς στα γραφεία της.

Ακόμα δήλωσε ότι η Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) δε λειτουργεί στην Κω τους τελευταίους 3-4 μήνες, λόγω έλλειψης προσωπικού, το οποίο αφομοιώθηκε σε άλλες υπηρεσίες.

Η ομάδα ΔΙΑΣ αυτή τη στιγμή απαρτίζεται από 2 αστυνομικούς, οι οποίοι είναι για όλο το νησί. Την ίδια ώρα στο Πυλί υπηρετούν περίπου 100 συνοριοφύλακες και 50 αστυνομικοί(ΠΡΟΚΕΚΑ και Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης). 

Δείτε τα όσα είπε στο βίντεο που ακολουθεί.

ADVERTORIALS