Νέα απάτη εις βάρος συμπολίτη μας μέσω του MARKETPLACE στο FACEBOOK, με αφορμή την αγοραπωλησία αυτοκινήτου

Νέα απάτη εις βάρος συμπολίτη μας μέσω του MARKETPLACE στο FACEBOOK, με αφορμή την αγοραπωλησία αυτοκινήτου

Θύμα επιτήδειου απατεώνα έπεσε ένας συμπολίτης μας στην Κω πριν λίγες ημέρες, στην προσπάθειά του να αγοράσει αυτοκίνητο μέσω αγγελίας που βρήκε στο MARKETPLACE στο FACEBOOK.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο συμπολίτης μας εντόπισε μια αγγελία πώλησης αυτοκινήτου έναντι του ποσού των 8.500 ευρώ. Ο συμπολίτης μας έστειλε μήνυμα στον άνδρα που φαινόταν ότι είχε ανεβάσει την αγγελία, δηλώνοντας ότι ενδιαφέρεται για το αυτοκίνητο. Μετά από λίγες ώρες ο υποτιθέμενος πωλητής κάλεσε από κινητό τηλέφωνο (φαινόταν κανονικά ο αριθμός του τηλεφώνου) τον ενδιαφερόμενο και μετά από τη συνομιλία τους συμφώνησαν ο συμπολίτης μας να του μεταφέρει μέσω τραπέζης το ποσό των 150 ευρώ ως προκαταβολή. Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε και στη συνέχεια ο δράστης ζήτησε άλλα 420 ευρώ για τα έξοδα μεταβίβασης. Ο συμπολίτης μας προχώρησε και σε αυτή τη συναλλαγή και στη συνέχεια προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον υποτιθέμενο πωλητή, χωρίς όμως αποτέλεσμα!

Να σημειωθεί ότι ο δράστης πριν τις οικονομικές συναλλαγές για να πείσει τον συμπολίτη μας να προχωρήσει σε αυτές, του έστειλε φωτογραφίες αστυνομικής ταυτότητας.

ADVERTORIALS