Εξιχνίαση διάρρηξης στην Κω, με λεία 6.000 ευρώ!

Εξιχνίαση διάρρηξης στην Κω, με λεία 6.000 ευρώ!

Η διάρρηξη είχε σημειωθεί το βράδυ της Δευτέρας 5 Αυγούστου, στην πόλη της Κω, με τους δράστες να παραβιάζουν την πόρτα του διαμερίσματος, 75χρονης συμπολίτισσάς μας, που βρίσκεται στον 1ο όροφο πολυκατοικίας και να κλέβουν το ποσό των 6.000 ευρώ, περίπου.

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών αλλά και βιντεοληπτικού υλικού που συγκέντρωσαν οι άνδρες της Ασφάλειας Κω, προέκυψε ότι δράστες ήταν 3 Ρομά, ηλικίας 24, 29 και 34 ετών.

Συγκεκριμένα οι 3 δράστες έφτασαν στο νησί μας το πρωί της Δευτέρας 5 Αυγούστου, με καράβι, προερχόμενοι από τον Πειραιά. Ένας εκ των ανδρών, ενοικίασε αυτοκίνητο και το ίδιο βράδυ μετέβησαν στην περιοχή όπου βρίσκεται το διαμέρισμα του θύματος.  Δύο από τους δράστες στη συνέχεια μετέβησαν στο σπίτι της 75χρονης και αφού έσπασαν την πόρτα στη συνέχεια αφαίρεσαν το ποσό των 2.000 δολλαρίων και των 4.000 ευρώ. 

Ο τρίτος δράστης καθόλη τη διάκρεια της διάρρηξης βρισκόταν στο αυτοκίνητο, επιτηρούσε τον χώρο, ενώ ήταν έτοιμος με το που εμφανιζόντουσαν οι 2 συνεργοί του να απομακρυνθούν με το αυτοκίνητο. 

Οι δράστες αφού έκλεψαν τα περίπου 6.000 ευρώ απομακρύνθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ την επόμενη ημέρα (Τρίτη 6 Αυγούστου) μετέβησαν με πλοίο της γραμμής, από το Μαστιχάρι στην Κάλυμνο και στη συνέχεια με άλλο πλοίο της γραμμής στον Πειραιά.

Να σημειωθεί ότι στην Κάλυμνο οι αρχές τους έλεγξαν, αλλά δεν βρέθηκε στην κατοχή τους το ποσό, με αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι (είχε παρέλθει και το αυτόφωρο). Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία, με την υπόθεση να παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

*Φωτογραφία αρχείου

ADVERTORIALS