Ανησυχία προκαλεί το φαινόμενο της οδήγησης χωρίς δίπλωμα στο νησί μας, καθώς μόνο την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου συνελήφθησαν δύο οδηγοί, ενώ έγινε έλεγχος και σε τρίτον στην Κω, οι οποίοι κυκλοφορούσαν στους δρόμους του νησιού χωρίς δίπλωμα, θέτοντας σε κίνδυνο τη δική τους ασφάλεια αλλά και των υπόλοιπων πολιτών.
Συγκεκριμένα, στο Ζηπάρι, ένας 26χρονος οδηγός συνελήφθη καθώς πραγματοποιούσε επικίνδυνους ελιγμούς με αυτοκίνητο. Κατά τον έλεγχο που του έγινε από τις Αρχές, διαπιστώθηκε ότι δεν διέθετε άδεια οδήγησης.
Σε άλλο περιστατικό, το ίδιο βράδυ, ένας 47χρονος συνελήφθη, καθώς εντοπίστηκε να οδηγεί αυτοκίνητο υπό την επήρεια αλκοόλ, με τα επίπεδα να βρίσκονται λίγο πάνω από το επιτρεπτό όριο, ενώ επίσης στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.
Τέλος, στην πόλη της Κω, εντοπίστηκε ένας 18χρονος που ενεπλάκη οδηγώντας μηχανάκι σε τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές, χωρίς να διαθέτει την απαραίτητη άδεια οδήγησης.
Τα περιστατικά αυτά αναδεικνύουν την ανάγκη για αυστηρότερους ελέγχους και μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την οδική ασφάλεια, καθώς η οδήγηση χωρίς δίπλωμα εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους, βέβαια οι έλεγχοι από την τροχαία οφείλουν να γίνουν πιο αυστηροί καθώς τα περιστατικά παραβίασης του Κώδικα Οδηγικής Κυκλοφορίας και από οδηγούς, που έχουν δίπλωμα, είναι καθημερινά αμέτρητα!