Η Ακαδημία στη 10η ανάβαση Πανορμίτη στη Σύμη

Η Ακαδημία στη 10η ανάβαση Πανορμίτη στη Σύμη

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΩ ΣΤΗ 10η ΑΝΑΒΑΣΗ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗ ΣΤΗ ΣΥΜΗ

O Αθλητικός Όμιλος Ακαδημία Κω (KOS ACADEMY SPORTS CLUB), το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Οκτωβρίου βρέθηκε με μία πολυμελή αποστολή στη Σύμη, συμμετέχοντας σε μία πανέμορφη αθλητική διοργάνωση, τη 10η Ανάβαση Πανορμίτη, που διοργάνωσε ο Αθλητικός Σύλλογος Ρόδου ΕΛΑΦΟΣ.

17 αθλητές και 20 συνοδοί, αποτελούμενοι από την προπονητική μας ομάδα και όλους σχεδόν τους γονείς των αθλητών μας που αγωνίσθηκαν, οι οποίοι είχαν τη χαρά να απολαύσουν τις προσπάθειες των παιδιών τους, έζησαν ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο σε μία περιοχή που συναρπάζει από κάθε άποψη.

Η άριστη φιλοξενία και το δέος που προκαλεί το Μοναστήρι του Πανορμίτη, οι καμπάνες που ηχούσαν κατά την άφιξη και την αναχώρηση της αποστολής μας από το γειτονικό νησί, μαζί με την ευκολία πρόσβασης στον αγωνιστικό χώρο και την εγγύτητα των χώρων διαμονής με τον αγωνιστικό χώρο, συνέθεσαν ένα κράμα μοναδικό, το οποίο καθιστά τον συγκεκριμένο αγώνα ένα από τους καλύτερους στα Δωδεκάνησα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι αθλητές τη Ακαδημίας Κω παρουσιάστηκαν πολύ ανταγωνιστικοί, όπως σε κάθε αγώνα που συμμετέχουν, με αποτέλεσμα τη συγκομιδή τριών χρυσών και δύο ασημένιων μεταλλίων.

Το Σάββατο, πρώτη ημέρα των αγώνων έλαβε χώρα το αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης, με την Ακαδημία να συμμετέχει με 11 αθλητές. Στην κατηγορία των «Ανδρών», ο Έκτορας Βαλλιανάτος ολοκλήρωσε την ανάβαση των 12 χλμ σημειώνοντας τον 6ο ταχύτερο χρόνο. Στην ίδια θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα του ο Μάνος Πεδιαδιτάκης στην κατηγορία των «Μάστερ Ανδρών», ενώ το πρώτο χρυσό των αγώνων ήρθε για την ομάδα μας από τη Χριστίνα Γεωργοπούλου στην κατηγορία των «Γυναικών».

Στην κατηγορία των «Παίδων», η Ακαδημία συμμετείχε με τρεις αθλητές, με τον Δία Δημητριάδη να σημειώνει τον 7ο χρόνο, τον Νίκο Φα τον 10ο και τον Δημήτρη Κιάρη τον 12ο. Στους «Παμπαίδες», Βασίλης Νικηταράς και Σταμάτης Σκαλέρης ολοκλήρωσαν τον αγώνα τους στην 9η και 10η θέση και η αγωνιστική ημέρα ολοκληρώθηκε με την κατηγορία των μίνι μεγάλων αγοριών, στην οποία ο Δημήτρης Ροΐδης σημείωσε τον 2ο καλύτερο χρόνο φέρνοντας ένα ακόμα μετάλλιο στην ομάδα μας και ο Νίκος Πεδιαδιτάκης τον 10ο.

Η επόμενη ημέρα περιλάμβανε τη μαζική ανάβαση των 12 χλμ για όλες τις κατηγορίες πλην των μίνι μικρών και των σούπερ μίνι. Στην μαζική ανάβαση και την κατηγορία των «Ανδρών», ο Έκτορας Βαλλιανάτος τερμάτισε 6ος ενώ ο Μάνος Πεδιαδιτάκης στην κατηγορία των «Μάστερ Ανδρών» τερμάτισε 5ος. Το δεύτερο χρυσό μετάλλιο ήρθε ξανά από την Χριστίνα Γεωργοπούλου στην κατηγορία των «Γυναικών», ενώ στους «Παίδες», Δίας Δημητριάδης, Νίκος Φας και Δημήτρης Κιάρης τερμάτισαν κατά σειρά στην 6η, την 8η και τη 10η θέση, βελτιώνοντας όλοι τους την απόδοσή τους συγκριτικά με την πρώτη ημέρα.

Στους «Παμπαίδες» ο Βασίλης Νικηταράς και ο Σταμάτης Σκαλέρης τερμάτισαν στην 8η και την 9η θέση, αντίστοιχα.

Οι μικρές κατηγορίες αγωνίστηκαν στο αγώνισμα του Criterium, σε μία κλειστή διαδρομή 500m, όπου φάνηκε η συνεχής εξέλιξη των αθλητών της Ακαδημίας και η σωστή δουλειά που πραγματοποιείται στους μικρούς μας αθλητές, υπό τη συνεχή επίβλεψη της μόνης προπονήτριας ποδηλασίας που διαθέτει το νησί μας, της κυρίας Ταμάρας Μαρίας Τουμπαζή.

Στην κατηγορία των «μίνι μικρών αγοριών», οι Μιχαήλ Άγγελος Χριστοδούλου, Χαράλαμπος Ηλίας Πορρής Κονταντώνης και Δημήτριος Χονδρομπίλας διέπρεψαν, πραγματοποιώντας έναν πολύ όμορφο αγώνα, τον οποίον ολοκλήρωσαν στην 1η, τη 2η και την 4η θέση, αντίστοιχα, προσθέτοντας ένα ακόμα χρυσό και ένα αργυρό μετάλλιο στη συγκομιδή της ομάδας μας για το Σαββατοκύριακο.

Στα «μίνι μικρά κορίτσια» η τριταθλήτρια Ελλάδας στο αγώνισμα της δεξιοτεχνίας για φέτος, Έλενα Νίκη Σταυράκη, τερμάτισε στην 4η θέση, η Μαρία Άννα Διακογιάννη, στη δεύτερη φετινή της αποστολή σε αγώνες, τερμάτισε στην 5η θέση και η Ιωάννα Σταύρου ολοκλήρωσε την τριπλέτα της ομάδας μας, στην 6η θέση.

Η μεγαλύτερη χαρά της ημέρας για την ομάδα μας προήλθε από την πρώτη συμμετοχή σε αγώνες του 7χρονου αθλητή μας από την Κέφαλο, Μιχάλη Σταμάτη, ο οποίος ολοκλήρωσε τον πρώτο του αγώνα στην 6η θέση.

Η Ακαδημία Κω συγχαίρει θερμά τους αθλητές της για την προσπάθεια που κατέβαλλαν και τον διοργανωτή Α.Σ.Ρ Έλαφο για την άψογη διοργάνωση των αγώνων, τους οποίους διαιτήτευσαν δύο από τους καλύτερους κριτές της Ελλάδας.

Ευχαριστούμε θερμά την Ιερά Μονή Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτου για τη φιλοξενία στους όμορφους κοιτώνες της και τους χορηγούς μας Phython Tours και Python Experience, Σταμόγλου ΕΜΜ. & ΥΙΟΙ Ο.Ε., GLOBAL AVIATION S.A., Jacksons Beach Bar Restaurant, κοσμηματοπωλείο Nikos Gold, ζαχαροπλαστείο Mous Patisserie, εταιρεία παραγωγής αναψυκτικών Natur Γαλαθρής ΑΒΕΕ, cafe Delicious στο Πυλί, Νίκος Απ. Μωρές (κουζίνα - έπιπλο - πόρτες HOF), εμπορία φρούτων Νικολένδρη, Αφούς ΚΟΡΚΗ και συνεργείο αυτοκινήτων Μαντούκος Ο.Ε., για τη στήριξη της ομάδας μας.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς.

Κως, το νησί του ποδηλάτου.

IMG_6242.jpg

IMG_6258.jpg

IMG_6278.jpg

IMG_6281.jpg

IMG_6303.jpg

IMG_6311.jpg

IMG_6316.jpg

IMG_6340.jpg

IMG_6329.jpg

IMG_6341.jpg

IMG_6350.jpg

IMG_6351.jpg

IMG_6352.jpg

IMG_6353.PNG

IMG_6356.JPG

IMG_6357.JPG

IMG_6358.JPG

IMG_6359.JPG

IMG_6361.JPG

IMG_6363.JPG

IMG_6368.JPG

IMG_6440.JPG

ADVERTORIALS