Μετωπική Μαξίμου με Καμμένο: «Ο Τσίπρας μού πρότεινε θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ για να μην φύγω»

Μετωπική Μαξίμου με Καμμένο: «Ο Τσίπρας μού πρότεινε θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ για να μην φύγω»

Κλιμακώνει την ρητορική του κατά του Μεγάρου Μαξίμου και του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, δύο εβδομάδες από την αποχώρησή του από την κυβέρνηση. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, αποκάλυψε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι ο κ. Τσίπρας του ζήτησε να μην αποχωρήσει για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με αντάλλαγμα να συμπεριληφθεί ο ίδιος και όσα από τα στελέχη του επιθυμούσε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε αρνήθηκε κατηγορηματικά και επέλεξε να υπερασπιστεί το συμφέρον της πατρίδας του.

«Μου είπε, “διάλεξε ό,τι θες: Θες ευρωψηφοδέλτιο; Θες να βάλεις 20 βουλευτές στην περιφέρεια;. Εγώ να πουλήσω την πατρίδα μου και να πηγαίνουν τα παιδιά μου στη Μακεδονία και να με φτύνουν, δεν το κάνω. Είναι μια κατάπτυστη συμφωνία».

Επέμεινε επίσης στην καταγγελία του για σχέδιο διάλυσης της ΚΟ των ΑΝΕΛ. «Αν ο Τσίπρας υπουργοποιήσει τον Κουίκ είναι στο σχέδιο Βούτση. Αν ο Κουίκ που τον έκανα υπουργό πάρει την έδρα, μετά ας δολοφονήσει τους ΑΝΕΛ», ανέφερε στη συνέχεια. Σχολιάζοντας τη στάση στελεχών των ΑΝΕΛ που έφυγαν από το κόμμα όπως την κυρία Κουντουρά και ο κ. Κόκκαλης, υποστήριξε ότι πρόκειται για ξεκάθαρη αποστασία, καθώς αντάλλαξαν τις θέσεις τους με κυβερνητικές καρέκλες.

Όπως είπε, «εγώ δεν θα πάρω τηλέφωνο κανέναν από τους βουλευτές που μου έφυγαν. Ο Λαζαρίδης θα μπορούσε να γυρίσει πίσω μόνος του, μιλάω και με τον Γιώργο Βουλγαράκη».

Δήλωσε ότι αν προχωρήσει η αποστασία και φανεί ότι ο Πρωθυπουργός έχει συμμετοχή σε αυτήν, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και θα οδηγηθούμε σε εκλογές πριν από την 25η Μαρτίου.

Ερωτηθείς αν ο Πρωθυπουργός, συμμετέχει σε αυτό το σχέδιο, απάντησε ότι δεν γνωρίζει και αυτό θα φανεί από τις κινήσεις του από εδώ και πέρα.

Υποστήριξε ταυτόχρονα πως ο κ. Τσίπρας φέρεται να λύνει τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, με έναν τρόπο που δεν τον περίμενε ποτέ.

Κατά τα άλλα επανέφερε και τα πυρά του κατά του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά. Σημείωσε σε αυτό το πλαίσιο πως «ο κ. Κοτζιάς παίρνει εντολές. (…) Δεν ξέρω αν πήρε λεφτά ο Κοτζιάς, αλλά παρέδωσε τις βίζες του υπουργείου Εξωτερικών σε εταιρεία που καταλήγει σε off shore του Σόρος». Υποστήριξε επίσης πως «όλη η ιστορία των Σκοπίων είναι μια μπίζνα».

Σε αυτό το πλαίσιο εξήγησε ότι «άτομα που έχουν σχέση με τη διαπλοκή φαίνεται να έχουν σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αν χτυπάς ένα εφοπλιστή και τελικά ο νικητής είναι ο εφοπλιστής, νομίζω ότι φαίνεται ότι μας πιάσανε κορόιδα». Ο Πάνος Καμμένος όπως, είπε «γύρισα τη χώρα στην Αμερική. Ότι και να κάνουν, όποιος και να αναλάβει, τους έχω ''δέσει'' με συμφωνίες».

«Οργανωμένο σχέδιο διάλυσης»
Παράλληλα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επέμεινε στα όσα είπε από το βήμα της Βουλής την περασμένη Πέμπτη περί σχεδίου διάλυσης της ΚΟ των ΑΝΕΛ, υποστηρίζοντας πως ότι ο ίδιος το πληροφορήθηκε από έναν δημοσιογράφο που τον προειδοποίησε ότι «ο Βούτσης σας την έχει στημένη» και σκοπεύει να εφαρμόσει το άρθρο 15 του κανονισμού της Βουλής.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κατάφερε δυο σημαντικά πράγματα, να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, αλλά και να πετύχει την εθνική συμφιλίωση. Τώρα όμως, μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, η χώρα γύρισε στην εποχή του «εμφυλίου πολέμου», δήλωσε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Συμπλήρωσε μάλιστα, ότι «κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ, αισθάνονται ότι παίρνουν πίσω το αίμα τους… για την ήττα της Αριστεράς το 1949».

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι μόνο οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων έχει ξεκάθαρη θέση για το Σκοπιανό και το όνομα της Μακεδονίας, σε αντίθεση με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που δεν έχουν πρόβλημα με τη χρήση του όρου «Μακεδονία», στην ονομασία της γείτονος χώρας.

http://newpost.gr

ADVERTORIALS