Οι αφανείς ήρωες!

Οι αφανείς ήρωες!

Οι πυροσβέστες μας και οι πιλότοι των πυροσβεστικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων κέρδισαν το πιο ζεστό χειροκρότημα για τον αγώνα που έδωσαν έτσι ώστε να σβήσει η φωτιά που ξέσπασε στην Κω, τη Δευτέρα 1η Ιουλίου 2024!

Εκτός όμως από το πυροσβεστικό μας σώμα, υπήρξαν και οι αφανείς ήρωες, οι άνθρωποι που έμπαιναν στη φωτιά μη λογαριάζοντας προσωπικό κόστος, για να σώσουν το νησί από την πύρινη λαίλαπα.

Οι χειριστές των σκαπτικών μηχανημάτων, του Δήμου Κω, του στρατού, αλλά και οι ιδιώτες οι οποίοι έμπαιναν κυριολεκτικά μέσα στη φωτιά για να την ανακόψουν!

Ο στρατός, τα στελέχη του οποίου αθόρυβα και με ηρεμία βρέθηκαν εκεί για την κατάσβεση της φωτιάς, βοηθώντας παράλληλα και τον κόσμο που είχε εκκενώσει την Καρδάμαινα.

Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του Δήμου και της Περιφέρειας, οι οποίοι ο καθένας από το πόστο του βοήθησε σημαντικά.

Η αστυνομία η οποία προσέφερε τις υπηρεσίες της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Οι εθελοντές, τόσο οι οργανωμένοι (Πολιτική Προστασία Δήμου Κω, ΕΟΔ Κω, Ερυθρός Σταυρός κλπ) όσο και οι συμπολίτες μας, οι οποίοι άφησαν τις υποχρεώσεις τους και βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή για να σώσουν το νησί τους.

Οι ξενοδόχοι και οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων οι οποίοι φιλοξένησαν εκατοντάδες τουρίστες, ενώ βοήθησαν στέλνοντας και τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Εθελοντές γιατροί αλλά και φαρμακοποιοί, οι οποίοι προσέφεραν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.

Οι επαγγελματίες οδηγοί, οι οποίοι με ταξί, βαν και λεωφορεία μετέφεραν τον κόσμο σε ασφαλές μέρος, κάνοντας ντόπιους και τουρίστες να νιώσουν ότι η Κως έχει φιλότιμο.

Οι απλοί πολίτες οι οποίοι βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στα σημεία συγκέντρωσης βοηθώντας όπως μπορούσαν αλλά και δίνοντας δεκάδες τρόφιμα, νερά, κουβέρτες κλπ για να περάσει το βράδυ.

Ο ΣΕΠΕ Κω, οι επιχειρηματίες του οποίου μοίρασαν χιλιάδες μερίδες φαγητού, αλλά και άλλοι επιχειρηματίες οι οποίοι έδωσαν μέχρι και στρώματα θαλάσσης για να μην κοιμάτοι ο κόσμος στο πάτωμα.

Τα στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ, με τα συνεργεία να βρίσκονται παντού για να μην μείνει κανένα μέρος χωρίς ρεύμα.

Όλοι αυτοί είναι το πρόσωπο της Κω. Της Κω, η οποία σε συγκινεί με το φιλότιμο.

Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο σας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

*Ζητάμε συγγνώμη εάν άθελά μας ξεχάσαμε κάποιους.

ADVERTORIALS