Καΐσερλης Κώστας: Η φωτιά στην Καρδάμαινα να μας προβληματίσει πριν καούν τα δάση μας, τα σπίτια μας και οι ζωές μας

Καΐσερλης Κώστας: Η φωτιά στην Καρδάμαινα να μας προβληματίσει πριν καούν τα δάση μας, τα σπίτια μας και οι ζωές μας

Η φωτιά στην Καρδάμαινα να μας προβληματίσει πριν καούν τα δάση μας, τα σπίτια μας και οι ζωές μας. Παρέμβαση του κ. Καϊσερλη π. Δημάρχου

Ότι υπάρχει πάνω στο νησί της Κω είναι περιουσία των κατοίκων του! Άρα μια φωτιά, μικρή ή μεγάλη, θα βλάψει και θα καταστρέψει την περιουσία των κατοίκων του νησιού μας και όχι φυσικά την περιουσία των κατοίκων της Καλύμνου ή της Ρόδου!

Αυτά τα κατανόησαν  οι κάτοικοι των πόλεων και των Δήμων όλου του κόσμου εκτός της Ελλάδας! Και δεν τα κατανόησαν μόνο, αλλά εδώ και εκατοντάδες χρόνια  η κάθε πόλη, ο κάθε Δήμος έφτιαχνε την δική του  πυροσβεστική υπηρεσία και τις υποδομές της πυρόσβεσης και τις πρόληψης! Οι ίδιοι οι πολίτες πληρώνουν με την τοπική φορολογία τους, και αυτοί  τους ελέγχουν και τους κρίνουν για την δουλειά τους, προληπτική ή κατασταλτική.

Μόνο στην Ελλάδα, μοναδικό φαινόμενο στον κόσμο, οι πολίτες του κάθε Δήμου, με τον δήμαρχο και την έπαρχό του, αντί να κατανοήσουν τους λόγους που οι πυροσβεστικές υπηρεσίες έπρεπε να ανήκουν στον Δήμο,  αντί έστω να αντιγράψουν τα άλλα κράτη αφού λένε ότι είμαστε και ευρωπαίοι, τι κάνουν? Για να σβήσουν τις φωτιές που καταστρέφουν τις περιουσίες των συμπατριωτών τους, παρακαλούν τον υπουργό, τον πρωθυπουργό και τον περιφερειάρχη, τον αρχιπύραρχο και όλους τους άλλους, που δεν έχουν καμιά περιουσία στο νησί της Κω, ούτε συγγενείς για να…. σβήσουν τις πυρκαγιές! Να τους παρακαλούν να στείλουν δέκα χιλιάρικα να μαζέψουν τα κλαδιά!!!

Τα παραπάνω αυτονόητα πράγματα που αφορούν τα συστήματα διακυβέρνησης της χώρας και όχι την αυτοδιοίκηση. Που σχετίζονται με το παρωχημένο και σάπιο αθηνοκεντρικό συγκεντρωτικό πολιτικό σύστημα, είναι η μοναδική αιτία που οδηγεί τους πολίτες στον εφησυχασμό, στον ωχαδελφισμό  και στην αδιαφορία εξαιτίας της πλήρους εξάρτησης τους από μακρινές αρχές, εντελώς ξένες προς τις αποκλειστικά δικές τους τοπικές υποθέσεις, που αφορούν την περιουσία, την μόρφωση, την υγεία και το περιβάλλον τους.

Η αποκλειστική αρμοδιότητα της πυροσβεστικής στους Δήμους που θα εγγυώνται την προστασία των περιουσιών των κατοίκων με τα ανάλογα τοπικά έσοδα για την άρτια λειτουργία της και την κατασκευή των υποδομών, θα οδηγήσει στην αντίστοιχη ευθύνη των πολιτών να συνδράμουν εθελοντικά ή υποχρεωτικά για την αύξηση του αποτελέσματος και την μείωση των φορολογικών βαρών!

Η αύξηση του αποτελέσματος και η μείωση των φορολογικών βαρών με την συμμετοχή των πολιτών, εθελοντική ή υποχρεωτική, είναι το βασικό επιχείρημα και η μοναδική αιτία που τα ανεπτυγμένα κράτη οδηγήθηκαν στην αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και φόρων στους Δήμους.  

Κάποιοι θα πουν σε ποιους Δήμους! Σε αυτούς που ξέρουμε?  Άλλωστε αυτή είναι η δικαιολογία και των κρατούντων. «Σιγά που θα δώσουμε την προστασία της περιουσίας των πολιτών στον Νικηταρά και στον Καμπουράκη, στους άχρηστους του Δήμου, και στον Καϊσερλη  που θέλει να προσλάβει ψηφοφόρους για κομματικό στρατό».

Μην ξεχνάτε ότι και αυτοί είναι πολίτες αυτού του νησιού όπως και όλοι οι άλλοι! Έχουν και αυτοί περιουσίες στην Κω!  Απλά αγνοείτε ότι αναφερόμαστε σε Δήμους που έχουν άλλη εκπροσώπηση και άλλη διακυβέρνηση, αναφερόμαστε σε ευρωπαϊκούς Δήμους και όχι στους σημερινούς τριτοκοσμικούς Δήμους, που έχουν μετατραπεί σε οδοκαθαριστές με αρχηγό έναν άνθρωπο, χωρίς καμιά εξουσία και χωρίς τοπική φορολογία! 

Και επειδή είναι κοντά μας η Κύπρος πηγαίνετε εκεί ή ανοίξτε τον υπολογιστή και ρωτήστε γιατί στις προχθεσινές εκλογές των Δήμων  στήθηκαν επτά κάλπες!   

ADVERTORIALS