Ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕ Κω Γιώργος Σεγραίδος μιλάει στο Kosnews24 για τη φετινή τουριστική περίοδο

Ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕ Κω Γιώργος Σεγραίδος μιλάει στο Kosnews24 για τη φετινή τουριστική περίοδο

Στα ίδια επίπεδα κυμαίνεται η τουριστική κίνηση στην εστίαση, σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε ο ΣΕΠΕ στο νησί της Κω.

Ο πρόεδρος του σωματείου, Γιώργος Σεγραίδος μιλώντας στο kosnews24 αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι επισκέπτες του νησιού λόγω των προβλημάτων με τα ελάχιστα δρομολόγια στην αστική κοινωνία, αναφέροντας μάλιστα ότι τα καταστήματα εστίασης αποσπούν κακές κριτικές, λόγω της έλλειψης αστικής συγκοινωνίας, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο κάνει κακό και στο νησί αλλά και στα καταστήματα.

Ο κ. Σεγραίδος τόνισε ότι το νησί έχει πάρα πολύ κόσμο χωρίς όμως να έχει και αγοραστική δύναμη, δεδομένης της οικονομικής κατάστασης του μέσου ευρωπαίου πολίτη, ενώ κλείνοντας αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες λόγω του νέου νόμου που υποχρεώνει τις επιχειρήσεις να απασχολούν τους εργαζόμενους μέχρι πέντε μέρες την εβδομάδα, λέγοντας ότι από του χρόνου θα αναγκαστούν να κλείνουν μία φορά την εβδομάδα πολύ περισσότερες επιχειρήσεις σε σύγκριση με αυτές που κλείνουν φέτος.

« Είχα μία ελπίδα, δεν την έχω πια. Δεν ξεχωρίζεται η εποχικότητα και η εποχικότητα θα πληγεί περισσότερο τα επόμενα χρόνια. Χτυπάμε το καμπανάκι στους συναδέλφους.. Η πενθήμερη εργασία δεν πρόκειται να αλλάξει σε εποχιακές επιχειρήσεις . Αυτό φαίνεται και από τις επίσημες δηλώσεις της κυβέρνησης, σε ερωτήσεις από την Ευρώπη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σεγραίδος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ Κω, οι τουρίστες προσέχουν περισσότερο τι θα ξοδέψουν σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ κάλεσε τους φορείς να καθίσουν σε «στρογγυλό» τραπέζι για να δουν τα προβλήματα και να τα αντιμετωπίσουν.

Δείτε τα όσα δήλωσε ο κ. Σεγραίδος στο βίντεο που ακολουθεί.

ADVERTORIALS