Έκτακτη γενική συνέλευση πραγματοποίησε ο Ιατρικός Σύλλογος Κω. Συνέντευξη τύπου την Τετάρτη - ΒΙΝΤΕΟ

Έκτακτη γενική συνέλευση πραγματοποίησε ο Ιατρικός Σύλλογος Κω. Συνέντευξη τύπου την Τετάρτη - ΒΙΝΤΕΟ

Έκτακτη γενική συνέλευση πραγματοποίησε, το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Ιουλίου, ο Ιατρικός σύλλογος Κω με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Συγκεκριμένα σε πρόσφατες δηλώσεις του, τόσο στην Βουλή όσο και στα αθηναϊκά μέσα ο Υπουργός Υγείας, τόνισε ότι οι ιδιώτες παθολόγοι γιατροί, με διάταξη που θα έρθει, θα πρέπει να ανταποκριθούν και να στηρίξουν την εφημερία στο νοσοκομείο του νησιού τονίζοντας μάλιστα ότι όσοι δεν ανταποκριθούν θα τους απαγορεύεται η συνταγογράφηση.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κω Κατερίνα Γαβαλά μίλησε στα τοπικά μέσα για το ενδεχόμενο να κατεβάσουν ρολά οι παθολόγοι του νησιού την ερχόμενη Τετάρτη 24 Ιουλίου, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν ο Δήμος – Εκπρόσωποι της περιφέρειας και φορείς του νησιού με τον υπουργό και υφυπουργό υγείας, με την ίδια να χαρακτηρίζει τη στάση Δήμου, Περιφέρειας και Ένωσης Ξενοδόχων Κω απαράδεκτη, ενώ συμπλήρωσε ότι οι γιατροί του νησιού είναι σύμφωνοι στο να βοηθήσουν καλύπτοντας εφημερίες στο νοσοκομείο της Κω αλλά κάτω από ένα σαφές πλαίσιο, αφού όπως δήλωσε πρέπει να υπάρχει ένας μόνιμος παθολόγος έτσι ώστε τα περιστατικά να έχουν συνεχή παρακολούθηση.

«Θέλουμε να λειτουργήσει το νοσοκομείο. Το νοσοκομείο για να λειτουργήσει, έχει ανάγκη από μόνιμο προσωπικό. Είναι δεδομένο. Στο μόνιμο προσωπικό προφανώς και ο ιατρικός σύλλογος μπορεί να συνδράμει και μπορεί να βοηθήσει με τους ιδιώτες. Ποιο είναι το μόνιμο προσωπικό; Αυτή τη στιγμή στην παθολογική κλινική δεν υπάρχει. Θα πρέπει λοιπόν να βρεθεί ένας τρόπος ώστε, είτε να γίνουν πιο γρήγορα οι τέσσερις προκηρύξεις των θέσεων μαζί, με διαφορετικό πλαίσιο. Με κίνητρα που αυτή τη στιγμή δίνονται τους αποσπασμένους αλλά όχι στους μόνιμους. Στους αποσπασμένους επέλεξε ο υπουργός να δώσει ένα επίδομα 2100 €, για το μήνα τον οποίον θα απασχοληθούν έξτρα στο νοσοκομείο. Για τους μόνιμους ξεκινάει ο βασικός μισθός από τα 1400 € (στρογγυλοποιημένα) και περίπου 1000 € , τα οποία είναι οι 10,11,12 εφημερίες που θα κάνει» δήλωσε η κ.Γαβαλά.

Κλείνοντας η κυρία Γαβαλά ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο του kosnews24, αν θα μπορούσε να συμβάλει ο στρατός και οι στρατιωτικοί γιατροί, ώστε να καλυφθούν βάρδιες στο υποστελεχωμένο νοσοκομείο του νησιού, με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κω να απαντά ότι την παραπάνω λύση την έχουν προτείνει στον υπουργό, όντας στην αρχή θετικός, με τους συνεργάτες του όμως να διαφωνούν και την επόμενη μέρα ο υπουργός να αναιρεί τα όσα είπε.

Να αναφέρουμε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Κω θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 24 Ιουλίου για όσα συμβαίνουν στο χώρο της υγείας, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε Πανελλαδικό.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

ADVERTORIALS