Ο φαρμακοποιός Σταύρος Αξαρλής μιλάει στο kosnews24 για τις αυξήσεις σε πάνω από 700 φάρμακα - ΒΙΝΤΕΟ

Ο φαρμακοποιός Σταύρος Αξαρλής μιλάει στο kosnews24 για τις αυξήσεις σε πάνω από 700 φάρμακα - ΒΙΝΤΕΟ

Για τις αυξήσεις  σε πάνω  από 700 φάρμακα , μίλησε στο kosnews24 ο συμπατριώτης μας Σταύρος Αξαρλής, φαρμακοποιός και μέλος του διοικητικού συλλόγου του φαρμακευτικού συλλόγου Δωδεκανήσου.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις αυξήσεις που τέθηκαν σε εφαρμογή από την προηγούμενη Δευτέρα, λέγοντας  ότι καμιά αύξηση δεν είναι ευχάριστη, αλλά οι συγκεκριμένες είχαν κάποιο συγκεκριμένο ρόλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάτι αντίστοιχο είχε δηλώσει και ο υπουργός υγείας σε δηλώσεις του σε αθηναϊκά μέσα, αναφέροντας ότι η κίνηση αυτή ήταν απαραίτητη καθώς πολλά φάρμακα κυκλοφορούσαν σε τιμές κάτω του κόστους με αποτέλεσμα να υπάρχουν ελλείψεις στην αγορά.

«Οι αυξήσεις που γίνανε με αυτό το δελτίο τιμών τη Δευτέρα 26 Αυγούστου, είναι πικρές αλλά ίσως είναι οι μόνες που είναι λίγο χρήσιμες για όλους . Αυτές οι αυξήσεις κυρίως αφορούν φθηνά φάρμακα, για τα οποία υπήρχε κίνδυνος να εξαφανιστούν από την ελληνική αγορά…» δήλωσε ο κ. Αξαρλής, τονίζοντας ότι ένα φάρμακο το οποίο κοστίζει 1 € αναγκάζει την εταιρεία να το αποσύρει διότι δεν τη συμφέρει οικονομικά, ενώ συμπλήρωσε « Εάν το αποσύρει, το ελληνικό κράτος για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των ασθενών εν μέσω του ΙΦΕΤ, που είναι μία ειδική υπηρεσία που κάνει αυτή τη δουλειά, το εισάγει με τρόπους εσπευσμένους και άμεσα, γιατί επείγει αυτό το φάρμακο να έρθει στην Ελλάδα, οπότε το εισάγει σε τιμές πολλαπλάσιες».

Κλείνοντας ο κ. Αξαρλής αναφέρθηκε και στις ελλείψεις σε φάρμακα που υπάρχουν στην Κω και στα γύρω νησιά.

Δείτε τα όσα δήλωσε στο βίντεο που ακολουθεί.

ADVERTORIALS