Δεκάδες απόπειρες τηλεφωνικής απάτης τις τελευταίες ημέρες στο νησί μας - Τι δηλώνει συμπολίτισσά μας στο kosnews24

Δεκάδες απόπειρες τηλεφωνικής απάτης τις τελευταίες ημέρες στο νησί μας - Τι δηλώνει συμπολίτισσά μας στο kosnews24

Δεκάδες περιστατικά τηλεφωνικής απάτης καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στο νησί μας. Οι επιτήδειοι καλούν συμπόλιτες μας και προσποιούμενοι ότι κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο έχει πάθει κάτι σοβαρό, προσπαθούν να τους αποσπάσουν χρήματα.

Στο kosnews24 μίλησε για την απόπειρα απάτης που συνέβη στην ίδια, η συμπολίτισσά μας κα Σέβη Κορδιστού.

Οι επιτήδειοι την κάλεσαν με απόκρυψη στο τηλέφωνο του δικηγορικού γραφείου στο οποίο δουλεύει. Όταν απάντησε στην κλήση, ακούστηκε στην άλλη γραμμή ένα παιδί να κλαίει και να ζητά βοήθεια καθώς ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα. Αρχικά σοκαρίστηκε καθώς όντας η ίδια μητέρα σκέφτηκε τα χειρότερα, στη συνέχεια όμως κατάλαβε ότι πρόκειται για έναν ενήλικα που προσποιούνταν το παιδί. 

Οι επιτήδειοι έκλεισαν το τηλέφωνο αλλά μετά από λίγο κάλεσαν ξανά, όμως η κα Κορδιστού δεν απάντησε στο δεύτερο τηλεφώνημα καθώς αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για απάτη ( επικοινώνησε και με τον έφηβο γιο της, επιβεβαιώνοντας ότι είναι καλά στην υγεία του). Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Kosnews24 η κ. Κορδιστού, τα πρώτα δευτερόλεπτα ήταν σοκαριστικά, μέχρι να καταλάβει ότι επρόκειτο για επιτήδειους που προσπαθούσαν να της αποσπάσουν χρήματα.

Σε άλλα περιστατικά τα οποία συνέβησαν σε άλλους συμπολίτες μας, οι οποίοι είχαν συνομιλία με τους δράστες, τους ζητήθηκε χρηματικό ποσό, για να βοηθήσουν το συγγενικό τους πρόσωπο, το οποίο θα έπρεπε να κατατεθεί σε λογαριασμό τραπέζης που τους υπέδειξαν, σε δεύτερο τηλεφώνημα που έγινε.

ADVERTORIALS