Ο κ. Δαυίδ Χατζηδαυίδ στο kosnews24 για τα εγκαίνια της Έκθεσης Έργων Ψηφιδωτού και την παρουσίαση του Ψηφιδωτού ''Δελφίνια - Κώων Βίος'' στο λιμάνι της Κω

Ο κ. Δαυίδ Χατζηδαυίδ στο kosnews24 για τα εγκαίνια της Έκθεσης Έργων Ψηφιδωτού και την παρουσίαση του Ψηφιδωτού ''Δελφίνια - Κώων Βίος'' στο λιμάνι της Κω

Στο kosnews24 μίλησε ο κ. Δαυίδ Χατζηδαυίδ, Υπεύθυνος του Εργαστηρίου Ψηφιδωτών της Ιεράς Μητροπόλεως Κω - Νισύρου, με αφορμή την Έκθεση Έργων Ψηφιδωτού, που θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 21 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα της Εβραϊκής Συναγωγής.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από την Ιερά Μητρόπολη Κώου - Νισύρου και την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Ιπποκράτης, ενώ οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Κω.

Στην έκθεση, της οποίας τα εγκαίνια είναι την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, στις 13:00, θα παρουσιαστούν έργα των μαθητών καθώς και των δασκάλων, του Εργαστηρίου Ψηφιδωτών, ενώ σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην κάμερα του kosnews24 ο κ. Χατζηδαυίδ, κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα «στηθεί» ένα μικρό εργαστήρι όπου μέλη του εργαστηρίου και μικροί μαθητές θα δίνουν τη δυνατότητα στους παρευρισκόμενους να παρακολουθήσουν διαδραστικά την κατασκευή ενός ψηφιδωτού.

Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα εκποιηθούν έργα των μαθητών, με σκοπό τα χρήματα να διατεθούν μέσω της Ιεράς Μητροπόλεως Κω - Νισύρου, στην αναστήλωση της Αγίας Κλαυδίας, στο Πυλί. Πρόκειται για ένα εξωκλήσι το οποίο κατέρρευσε την περίοδο της Ιταλοκρατίας.

Ακόμα ο κ. Χατζηδαυίδ αναφέρθηκε και στην παρουσίαση του ψηφιδωτού ''Δελφίνια - Κώων Βίος'' που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, στις 19:00, στο λιμάνι της Κω.

Πρόκειται για ένα τεράστιο ψηφιδωτό που αποτελείται από 46 κομμάτια και έχει εμβαδόν 40 τετραγωνικά μέτρα.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί.

459116711_517289374230105_3592533729857990997_n (1).jpg

ADVERTORIALS