ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΩ-ΝΙΣΥΡΟΥ: Με ευθύνη της Περιφέρειας, χωρίς λεωφορείο οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ζηπαρίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΩ-ΝΙΣΥΡΟΥ: Με ευθύνη της Περιφέρειας, χωρίς λεωφορείο οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ζηπαρίου

                                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΩ-ΝΙΣΥΡΟΥ


ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ !!

 

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου πληροφορηθήκαμε ότι με ευθύνη της Περιφέρειας το λεωφορείο στο Δημοτικό Σχολείο Ζηπαρίου ,το οποίο μεταφέρει μαθητές-τριες, δεν θα είναι σε λειτουργία μέχρι νεοτέρας . Οι μαθητές-τριες που χρησιμοποιούν το λεωφορείο ,επομένως, δεν θα μπορούν να είναι μαζί μας στις τάξεις μας, μέχρι ΝΕΟΤΕΡΑΣ .Πολλές οικογένειες δεν έχουν αμάξι αλλά ακόμα και αν έχουν , δουλεύουν αυτή τη στιγμή σε σεζόν με ωράριο απαιτητικό . Η απόφαση αυτή βαραίνει πολιτικά αλλά και ηθικά την Περιφέρεια, που θα αφήσει στο σπίτι τους παιδιά λαϊκών οικογενειών.

Σε μια εποχή κρίσιμη για την δημόσια Υγεία και Παιδεία, οι οποίες υποστελεχώνονται διαρκώς και διαλύονται μέρα με τη μέρα , κάνουμε γνωστό προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα αφήσουμε άλλο να παίζουν με τις ζωές μας, αλλά και με τις ζωές των μαθητών-τριων μας!! Ζητάμε εδώ και τώρα επαναλειτουργία του λεωφορείου ή την μεταφορά των μαθητών-τριων μας από και προς το σχολείο με κάθε ασφαλές τρόπο. Προειδοποιούμε πως η απόφαση αυτή δεν θα περάσει και θα ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες μαζί με γονεϊκό και εκπαιδευτικό κίνημα!

Τη στιγμή αυτή, ασκείται στη δημόσια Παιδεία μια πρωτοφανή τρομοκρατία από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας με την στοχοποίηση απεργών-εκπαιδευτικών, που παλεύουν κόντρα στον νόμο αξιολόγηση που στόχο έχει την κατηγοριοποίηση μαθητών-τριων, εκπαιδευτικών και σχολείων. Και σαν να μην τους έφτανε μόνο το μένος προς τους εκπαιδευτικούς, συγχωνεύουν ολόκληρα τμήματα μέσα σε μια νύχτα, κόβουν τις παράλληλες στηρίξεις, αναγκάζουν μαθητές-τριες να μεταφερθούν σε άλλα σχολεία εκτός της γειτονιάς τους.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ -ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!

ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ!!

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

ADVERTORIALS