Σε αποχή οι δικηγόροι της Κω - Την Πέμπτη νέα συνεδρίαση του Δ.Σ για να αποφασιστεί εάν θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις. Δηλώσεις Χατζηάμαλλου στο kosnews24

Σε αποχή οι δικηγόροι της Κω - Την Πέμπτη νέα συνεδρίαση του Δ.Σ για να αποφασιστεί εάν θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις. Δηλώσεις Χατζηάμαλλου στο kosnews24

Στην κάμερα του kosnews24 μίλησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κω, κ. Μανώλης Χατζηάμαλλος, αναφορικά με την καθολική αποχή που κήρυξαν από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι της Κω, συμμετέχοντας στην προχθεσινή πανελλαδική απεργία και συνεχίζοντας τη διαμαρτυρία σε τοπικό επίπεδο, τουλάχιστον μέχρι και την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα Αντιδρούν στο «νέο» δικαστικό χάρτη, αφού όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηάμαλλος δεν τηρήθηκαν τα όσα υποσχέθηκε η κυβέρνηση.

«Είχαμε πει ότι δεν θα μιλούσαμε για κατάργηση των Ειρηνοδικείων αλλά θα μιλούσαμε για να αναβάθμιση και εδώ πρόκειται για κατάργηση. Διότι τι μας κάνει, ενώ τα δικόγραφα πρώτα, αυτά που αφορούσαν τα Ειρηνοδικεία, κατατίθεντο στα κατά τόπους νησιά  (δηλαδή στην Κάλυμνο και στη Λέρο), σήμερα με την τελευταία ρύθμιση θα πρέπει να κατατίθενται όλα στην Κω, βάζουμε δηλαδή όλους του συναδέλφους του Βορείου Συγκροτήματος, που δεν κατοικοεδρεύουν στην Κω, σε μια βάσανο άνευ προηγουμένου», δήλωσε ο κ. Χατζηάμαλλος, συμπληρώνοντας ότι όλο το βάρος θα πέσει στην Κω, σε μία περίοδο που η Εισαγγελία της Κω αλλά και το Πρωτοδικείο της Κω έχουν πρόβλημα υποστελέχωσης.

Ακόμα τόνισε πως από την εποχή του μεταναστευτικού, έχουν αυξηθεί πάρα πολύ οι υποθέσεις, καθώς το Πρωτοδικείο της Κω, πριν το μεταναστευτικό, χειριζόταν 50 υποθέσεις ετησίως, ενώ μετά το μεταναστευτικό χειρίζεται περίπου 150 υποθέσεις ετησίως, χωρίς να έχουν εμπλουτιστεί με ανθρώπινο δυναμικό οι αρμόδιες υπηρεσίες.

«Αυτοί οι οποίοι νομοθετούν, θεωρώ πως Θεσμοθέτησαν προσαρμοστικούς νόμους χωρίς ιδιαίτερη μελέτη» δήλωσε ο κ. Χατζηάμαλλος αναφέροντας ακόμα ότι οι αλλαγές έγιναν δύο μέρες πριν την έναρξη υλοποίησης του νέου νόμου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Κω θα συγκαλέσει Διοικητικό Συμβούλιο, αύριο Πέμπτη στις 13:00, για να αποφασίσει εάν θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις.

Δείτε παρακάτω το βίντεο που ακολουθεί. 

ADVERTORIALS