Διαμαρτυρία συμπολίτη μας γονέα για τη μη λειτουργία του ολοήμερου στο 2ο Νηπιαγωγείο Ζηπαρίου - Τι απαντά η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου

Διαμαρτυρία συμπολίτη μας γονέα για τη μη λειτουργία του ολοήμερου στο 2ο Νηπιαγωγείο Ζηπαρίου - Τι απαντά η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε στο kosnews24, ο συμπολίτης μας κ. Σταύρος Καραγιάννης αναφορικά με την έλλειψη ολοήμερου προγράμματος στο 2ο νηπιαγωγείο Ζηπαρίου στο νησί της Κω.

Ο κ. Καραγιάννης, ως πατέρας παιδιού που φοιτά στο 2ο νηπιαγωγείου Ζηπαρίου, μιλώντας στη δημοσιογραφική ομάδα του kosnews24 τόνισε ότι δεν έχουν επίσημη ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι με τη λειτουργία του ολοήμερου, με 8 συνολικά μαθητές να βρίσκονται σε μια κατάσταση αβεβαιότητας.

«Η Ιστορία έχει ως εξής. Όταν ξεκίνησαν το Μάιο οι εγγραφές αποφασίσαμε να γράψουμε το παιδί μας στο 1ο νηπιαγωγείο όπου φοιτά και ο πρώτος γιος μας. Ενώ ξεκίνησα τις διαδικασίες για εγγραφή στο ολοήμερο, μας ενημέρωσαν ότι πρέπει να σταματήσουμε τις διαδικασίες και να γράψουμε το παιδί μας στο 2ο νηπιαγωγείο.

Αμέσως μετά ρώτησαμε αν το συγκεκριμένο σχολείο διαθέτει ολοήμερο και μας ενημέρωσαν θετικά με την προϋπόθεση όμως ότι θα λειτουργήσει εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός παιδιών. Αφού δεν συμπληρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός παιδιών, μας ενημέρωσαν ότι πρέπει να μεταφερθούμε στο 1ο νηπιαγωγείο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καραγιάννης, με τον ίδιο να περιγράφει μία ατελείωτη ταλαιπωρία των γονιών χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση.

«Όταν μιλήσαμε με τη Διευθύντρια του 2ου νηπιαγωγείου η απάντηση της ήταν ότι περιμένουμε ανακοίνωση από την πρωτοβάθμια, όταν επικοινωνήσαμε με τη Διευθύντρια του 1ου Νηπιαγωγείου πήραμε την ίδια απάντηση, ότι δηλαδή περιμένουν επίσημη ενημέρωση από την πρωτοβάθμια», τόνισε ο κ. Καραγιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε και σε ακόμα ένα πρόβλημα που υπάρχει στα σχολεία, με την έλλειψη χώρων αφού πολλοί μαθητές φιλοξενούνται σε αίθουσες προκάτ.

Η δημοσιογραφική ομάδα του kosnews24 επικοινώνησε με τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπο Ψαρά, ο οποίος ανέφερε ότι όλη αυτή η καθυστέρηση γίνεται καθώς δεν υπάρχει εκπαιδευτικό προσωπικό να καλύψει τις θέσεις του ολοήμερου, κάτι το οποίο όμως θα διευθετηθεί το επόμενο δεκαήμερο. Συγκεκριμένα τόνισε ότι προτεραιότητα ήταν να καλυφθούν πρώτα οι θέσεις του Νηπιαγωγείου όπου η φοίτηση είναι υποχρεωτική για τους μαθητές και έπειτα του ολοήμερου, που είναι επιλογής.

ADVERTORIALS