Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι της Κω μέχρι και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου

Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι της Κω μέχρι και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κω συνήλθε έκτακτα την προηγούμενη εβδομάδα και αξιολογώντας εκ νέου την κατάσταση μετά την εφαρμογή του ν. 5134/2024 αποφάσισε κατά πλειοψηφία τα παρακάτω :

- Εκφράζει εκ νέου την πλήρη διαφωνία του στις προσαρμοστικές ρυθμίσεις του ν. 5134/2024, το αποτέλεσμα των οποίων θα είναι η δημιουργία τεράστιας δυσλειτουργίας στα νησιωτικά Πρωτοδικεία, με την απαξίωση των περιφερειακών εδρών, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο το ήδη υποστελεχωμένο κεντρικό Πρωτοδικείο μας και δυσχεραίνοντας την εργασία των δικηγόρων, οι οποίοι κατοικούν στα υπόλοιπα νησιά.

- θεωρεί αυτονόητο ότι πρέπει να τροποποιηθεί άμεσα η διάταξη της παρ. 4 του άρθρου 51 του ν. 5134/2024 και να προσαρμοστεί στις επιταγές του άρθρου 20 του άνω νόμου, ώστε όλα τα δικόγραφα να μπορούν να κατατεθούν στα περιφερειακά πρωτοδικεία παράλληλα με τα κεντρικό της Κω.

- αποφασίζει να διαμαρτυρηθεί για μια ακόμη φορά για την υποστελέχωση σε λειτουργούς και δικαστικούς υπαλλήλους στο Πρωτοδικείο της Κω, στην Εισαγγελία της Κω, αλλά και των λειτουργών σε επίπεδο Εφετείου Δωδεκανήσου, όπου λόγω της ιδιαιτερότητας των νησιών μας και του μεταναστευτικών ροών έχουν τριπλασιαστεί οι κακουργηματικές υποθέσεις στο Εφετείο μας.

- αποφασίζει να συνεχίσει τις διαμαρτυρίες του προς κάθε κατεύθυνση σε συνεργασία με τους υπόλοιπους θιγόμενους Συλλόγους.

- αποφασίζει την αποχή των δικηγόρων του Πρωτοδικείου μας, από όλα ακροατήρια όλων των σχηματισμών της χώρας, την εβδομάδα από 23-9-2024 έως και την Παρασκευή 27-9-2024.

- την επανεξέταση της κατάστασης την Παρασκευή 27-9-2024 και ώρα 12:00 μμ.

ADVERTORIALS