Με παλμό η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το επίδομα ανεργίας στην Κω.ΦΩΤΟ

Με παλμό η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το επίδομα ανεργίας στην Κω.ΦΩΤΟ

Μικρή ήταν η συμμετοχή (αναλογικά με τον αριθμό των εποχιακά εργαζόμενων) στην απεργιακή συγκέντρωση της Παρασκευής, για το επίδομα ανεργίας, που διοργάνωσε το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω.
Η Πρόεδρος του Σωματείου κ. Ι. Λάμπρου, ανέφερε ότι πάνω από το 80% των εποχιακά απασχολούμενων ξενοδοχοϋπαλλήλων, δηλαδή αρκετές δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, θα μείνουν φέτος το χειμώνα χωρίς επίδομα ανεργίας, αφού ο νόμος 3986/11 που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, αποκλείει τους εποχικά εργαζόμενους που συμπλήρωσαν 450 ημέρες επιδότησης από τον ΟΑΕΔ, τους αποκλείει από τα «ψίχουλα» της επιδότησης των 360€.
Η κατάσταση θα χειροτερεύσει από 1/1/2014, που ίδιος νόμος προβλέπει αυστηρότερες προϋποθέσεις.Οι μεγαλοεργοδότες στο χώρο του τουρισμού αυξάνουν τα έσοδα, νέα αντιλαϊκή επίθεση μα περιμένει στη γωνιά με νέους εκβιασμούς και ψέματα αλλά και με φρούδες ελπίδες για έξοδο από τη κρίση.
Όλοι αυτοί που τώρα κόπτονται για την κατάργηση του επιδόματος ανεργίας, κυβερνητικοί βουλευτές, περιφερειάρχες και δήμαρχοι που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, πρόεδροι σωματείων και εργατικών κέντρων εκλεγμένοι με ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ, όλοι τους μέχρι χθες σήκωναν ψηλά ψηλά το χεράκι τους για να ψηφίσουν την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, δηλαδή την μείωση των μισθών και την επιδότηση των μεγαλοξενοδόχων- μεγαλοεπιχειρηματιών με τα κομμένα χρήματα των εργαζομένων και των ανέργων.
Η πείρα δείχνει ότι κατακτήσεις και δικαιώματα κερδίζονται με τη συμμετοχή των εργαζομένων σε μαζικούς αποφασιστικούς αγώνες, που θα βάζουν στόχο την υπεράσπιση αποκλειστικά των συμφερόντων των εργατών και όχι των εργοδοτών
Διεκδικούμε :
* Όχι στην εφαρμογή του νόμου που καταργεί το επίδομα ανεργίας.
* Επιδότηση ανεργίας για όλους τους ανέργους μέχρι να βρουν δουλειά.* Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η κάλυψη να είναι από το κράτος με χρηματοδότηση 100%, συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειών τους.
* Συλλογικές Συμβάσεις στα ξενοδοχεία χωρίς μείωση μισθών και δικαιωμάτων με κάλυψη των απωλειών που είχαμε από τη Σύμβαση που ισχύει από τον Ιούλη του 2012.* Απαιτούμε την άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων και την υπογραφή σύμβασης στον Επισιτισμό, με τους όρους που περιελάμβανε η προηγούμενη.
 
περισσότερα στο www.vimatisko.gr 
ADVERTORIALS