Εισαγγελική παρέμβαση για την Τράπεζα Δωδεκανήσου

Εισαγγελική παρέμβαση για την Τράπεζα Δωδεκανήσου

ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΟΓΟ

Θα ερευνηθεί σε βάθος όλη η υπόθεση για να διαπιστωθεί αν συντελέστηκαν παρανομίες και αν υπήρχε τρόπος να αποφευχθεί το κλείσιμο της Τράπεζας
Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου κ. Κ. Μπούτσικος αναφορικά με την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου.

Ο εισαγγελέας πριν προχωρήσει σ' αυτή την πολύ σημαντική ενέργεια, ζήτησε και έλαβε αναλυτική ενημέρωση από τον πρόεδρο του δ.σ. της Τράπεζας κ. Γ. Φρόνα.

Η προκαταρκτική εξέταση αποσκοπεί στη διερεύνηση όλων των δεδομένων που οδήγησαν τους αρμόδιους παράγοντες της Τράπεζας της Ελλάδος στο κλείσιμο της τράπεζας Δωδεκανήσου και αν συντελέστηκε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Κυρίως εκείνο που είναι ερευνητέο είναι αν τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής της Τράπεζας της Ελλάδος ενήργησαν σύμφωνα με το νόμο και να εξάντλησαν όλα τα περιθώρια προκειμένου να μην καταλήξουν στην απόφαση να βάλουν λουκέτο στην Τράπεζα Δωδεκανήσου.

Στο πλαίσιο αυτό θα κληθούν να καταθέσουν και να προσκομίσουν όλα τα σχετικά έγγραφα, τόσο η διοίκηση της Τράπεζας Δωδεκανήσου, όσο και τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής της Τράπεζας της Ελλάδος.

www.rodosalarm.gr 

ADVERTORIALS