Το κλείσιμο της Τράπεζας Δωδεκανήσου προκαλεί στην οικονομία της Δωδεκανήσου τριγμούς.

Το κλείσιμο της Τράπεζας Δωδεκανήσου προκαλεί στην οικονομία της Δωδεκανήσου τριγμούς.

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, συνήλθε εκτάκτως με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την αφαίρεση της αδείας λειτουργίας (από πλευράς Τραπέζης της Ελλάδος) της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου.

Η θέση της Τράπεζας Δωδεκανήσου σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης προκαλεί στην οικονομία της Δωδεκανήσου τριγμούς τους οποίους κανείς σήμερα δεν μπορεί να εκτιμήσει, ούτε και να προβλέψει με ακρίβεια.

Είναι βέβαιο ότι η τραγική αυτή εξέλιξη πλήττει με τρόπο βάναυσο και καθοριστικό την τοπική οικονομία σε μία περίοδο κατά την οποία η οικονομική υγεία είναι ούτως ή άλλως είδος σε ανεπάρκεια.

Μεριδιούχοι, δανειολήπτες, συναλλασσόμενοι, φυσικά και νομικά πρόσωπα, μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής, οδηγούνται σε μία μακρόχρονη περιπέτεια από την οποία θα πρέπει να προστατευθούν με κάθε πρόσφορο τρόπο από την τοπική αλλά και κυρίως την εθνική πολιτική ηγεσία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου ομόφωνα αποφάσισε να παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς και μεθοδικά κάθε στάδιο και κάθε επίπεδο της διαδικασίας εκκαθάρισης.

Στόχος, η προστασία της τοπικής οικονομίας και η απόσβεση κατά το μέτρο που είναι δυνατό, των δυστυχώς βέβαιων, αρνητικών επιπτώσεων.

Η προστασία της επιχειρηματικότητας αποτελεί στόχο τον οποίο οφείλουν να ενστερνιστούν όλοι, από οποιαδήποτε θέση υπηρετούν την κοινωνία, τον τόπο μας και τη χώρα μας.

Η επιστροφή σε περιβάλλον υγιούς επιχειρηματικότητας και κοινωνικής γαλήνης, συνιστά στόχο εθνικής επιβίωσης.

ADVERTORIALS