Μέλη του Επιμελητηρίου Διδύμων της Τουρκίας στην Κω για την ενδυνάμωση των εμπορικών συνεργασιών

Μέλη του Επιμελητηρίου Διδύμων της Τουρκίας στην Κω για την ενδυνάμωση των εμπορικών συνεργασιών

Επιχειρηματική αποστολή μελών του Επιμελητηρίου Διδύμων της Τουρκίας (Didim Ticaret Odasi)επισκέφθηκε το νησί της Κω προκειμένου να πραγματοποιήσει επιχειρηματικές συναντήσεις με τα μέλη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου για την ενδυνάμωση εμπορικών συνεργασιών.

Στο πλαίσιο της διήμερης συνεργασίας των μελών των δύο επιχειρηματικών φορέων, θα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη των εμπορικών και τουριστικών σχέσεων της νήσου Κω με τον Δήμο Διδύμων, με στόχο το άνοιγμα νέων εμπορικών δρόμων και αγορών, προς όφελος και των δύο χωρών.

Την αντιπροσωπεία της γείτονας χώρας και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, συνοδεύουν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο αντιδήμαρχος της περιοχής τους.

 

Αξιότιμε Πρόεδρε του Επιμελητηρίου Διδύμων της Τουρκίας,

Αξιότιμε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Διδύμων,

Αξιότιμε Αντιδήμαρχε του Δήμου Διδύμων,

Αξιότιμε Πρόεδρε των Νέων Επιχειρηματιών,

Αξιότιμε Πρόεδρε των Σωματείων,

Αγαπητοί συνάδελφοι Επιχειρηματίες & φίλοι Δημοσιογράφοι

Είναι μεγάλη η χαρά όσων βρισκόμαστε σήμερα εδώ γι’ αυτή την επιχειρηματική συνάντηση των δύο πλευρών του Αιγαίου.

Αφού σας μεταφέρω καταρχήν τον εγκάρδιο χαιρετισμό του Προέδρου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Ιωάννη Πάππου και το θερμό καλωσόρισμά του, θέλω κι εγώ από την πλευρά μου, με την ιδιότητα του προέδρου του εμπορικού τμήματος του Επιμελητηρίου μας, να σας καλωσορίσω στο νησί, με την ευχή αυτή η γέφυρα συνεργασίας να έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, φέρνοντας ακόμη πιο κοντά Έλληνες και Τούρκους επιχειρηματίες.

Η επιχειρηματική αποστολή σας είναι πολυπληθής. Μεγάλη σε όγκο, μεγάλη σε αξία, με όρεξη για συνεργασίες, βρίσκοντας την ανάλογη ανταπόκριση στο ελληνικό έδαφος, έτσι ώστε να οικοδομήσουμε ένα πλαίσιο αμοιβαιότητας και εμπιστοσύνης. Και αυτό είναι η καλύτερη απόδειξη για το πώς βλέπουν οι επιχειρηματίες την σύσφιξη και τη διεύρυνση των επιχειρηματικών σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας.

Αποδεικνύεται ο στρατηγικός ρόλος του Επιμελητηριακού Θεσμού στην προώθηση της ανάπτυξης αλλά και της σταθερότητας, μέσω της επιχειρηματικής συνεργασίας και της καλλιέργειας επωφελών οικονομικών σχέσεων. Κάθε συνάντηση, κάθε ανταλλαγή, κάθε εμπορική και επιχειρηματική δράση, βοηθά στην κατανόηση του ενός από τον άλλο. Κάθε χιλιοστό που βελτιώνονται οι σχέσεις μας, είναι πολύτιμο και για τους δύο λαούς.

Επικεντρωνόμαστε στη σημασία της περεταίρω σύσφιξης των οικονομικών και εμπορικών συνεργασιών για την έξοδο από την οικονομική κρίση, την άρση των προβλημάτων αλλά και για την ενίσχυση της φιλίας και της ειρήνης μεταξύ των δύο χωρών.

Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες στις οποίες υπάρχει κοινό επιχειρηματικό συμφέρον -στο εμπόριο και τον τουρισμό- όπου μπορούμε να καταφέρουμε τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα με την από κοινού αξιοποίηση σημαντικών ευκαιριών. 

Οι ελληνικές επιχειρήσεις διαθέτουν σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία σε όλους αυτούς τους κλάδους. Μπορούν να λειτουργήσουν ως αξιόπιστοι συνεργάτες, με ισχυρές βάσεις.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που αναπτύσσει σταθερά τον εξαγωγικό της προσανατολισμό, αξιοποιώντας τις ικανότητες των Ελλήνων επιχειρηματιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη διάρκεια της κρίσης, οι ελληνικές εξαγωγές σημείωσαν αλματώδη αύξηση, καταγράφοντας τις υψηλότερες επιδόσεις σε όλη την Ευρώπη. Τρόφιμα και ποτά, χημικά και μεταλλικά προϊόντα, προϊόντα τεχνολογίας και φάρμακα βρίσκονται στην αιχμή των ελληνικών εξαγωγών, χάρη στην ποιότητα και την καινοτομία που ενσωματώνουν.

Καλούμε λοιπόν τα μέλη της τουρκικής επιχειρηματικής κοινότητας να εμπιστευθούν τους Έλληνες επιχειρηματίες της Δωδεκανήσου και να αξιοποιήσουν την πείρα και τις ικανότητες τους, για να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα και τις ευκαιρίες που προκύπτουν μέσα από τη συνεργασία. 

Από την πλευρά μας, ως εκπρόσωποι της Επιμελητηριακής Κοινότητας, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με κάθε τρόπο αυτή την προσπάθεια. Θα συνεχίσουμε να συμβάλουμε στη διεύρυνση και την εμβάθυνση των εμπορικών μας σχέσεων.

Σας καλωσορίζουμε για μια ακόμη φορά στο νησί μας και ελπίζουμε ότι η επίσκεψη αυτή θα αποτελέσει την απαρχή γόνιμων επιχειρηματικών συνεργασιών.

ADVERTORIALS