Έγινε και αυτό. Κώοι εμφανίζονταν να χρωστούν τα τέλη κυκλοφορίας ενώ τα είχαν πληρώσει!

Έγινε και αυτό. Κώοι εμφανίζονταν να χρωστούν τα τέλη κυκλοφορίας ενώ τα είχαν πληρώσει!

Μεγάλο μπέρδευμα προέκυψε στην Κω με αρκετούς συμπολίτες μας ενώ είχαν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας να ανακαλύπτουν ότι εμφανίζονται ως υπόχρεοι, οφείλοντας μάλιστα και πρόστιμο.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες οι συμπολίτες μας εξόφλησαν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων τους  αλλά λόγω  τεχνικού προβλήματος η καταβολή των τελών κυκλοφορίας  δεν περάστηκε εγκαίρως στα κεντρικά συστήματα του υπουργείου Οικονομικών. Το σύστημα τότε ήταν «χειροκίνητο» και όχι αυτοματοποιημένο όπως είναι σήμερα.

Τον Δεκέμβρη του 2013, το γραφείο των ΕΛΤΑ , ξεκίνησε να εισπράττει τέλη κυκλοφορίας. Καθημερινά, όλες οι εισπράξεις με νόμιμη απόδειξη και με τη σφραγίδα του υποκαταστήματος, καταχωρούνταν μέσω υπολογιστή στα κεντρικά ΕΛΤΑ. Ο... δαίμων του συστήματος υπολογιστών όμως τα εμφάνισε ως απλήρωτα. 
 
Όταν το λάθος έγινε γνωστό, τα ΕΛΤΑ προσπάθησαν να πληρώσουν την οφειλή στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο όμως, σύμφωνα με πηγές των Ταχυδρομείων, δεν την έκανε δεκτή με αποτέλεσμα τελικά τα χρήματα να κατατεθούν από τα ΕΛΤΑ τον περασμένο Απρίλιο στο Ταμείο Παρακαταθηκών.

Τα ΕΛΤΑ παράλληλα αναγκάστηκαν να πληρώσουν και τα πρόστιμα για την εκπρόθεσμη καταβολή τους και έτσι πλέον «δεν υφίσταται καμία οικονομική επιβάρυνση σε όσους εμπρόθεσμα είχαν εξοφλήσει τα τέλη κυκλοφορίας στα καταστήματα ΕΛΤΑ» τονίζεται σε ανακοίνωσή τους.

ADVERTORIALS