Όλα δείχνουν επαναληπτικές εκλογές στον Δήμο της Ρόδου.

Όλα δείχνουν επαναληπτικές εκλογές στον Δήμο της Ρόδου.

Η διεξαγωγή επαναληπτικών εκλογών στο δήμο της Ρόδου είναι η κρατούσα άποψη μεταξύ των περισσοτέρων δικηγόρων του νησιού, ύστερα από την μελέτη της ένστασης που κατατέθηκε από στελέχη του συνδυασμού της παράταξης του Στράτου Καρίκη και με την οποία, όπως είναι γνωστό, ζητείται η ακύρωση της συμμετοχής στις εκλογές του συνδυασμού του πρώην δημάρχου Χατζή Χατζηευθυμίου, λόγω σφαλμάτων στη συγκρότησή του. Μάλιστα οι δικηγόροι με τους οποίους μίλησε το Rodosoalarm, διατυπώνουν την άποψη για νέες εκλογές με βεβαιότητα, υπολογίζοντας μάλιστα με βάση την πείρα τους, ότι αυτές θα διεξαχθούν το πρώτο 15πενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Μεταξύ άλλων ο δικηγόρος Τάσος Διάκος υποστηρίζει ότι το δικαστήριο αφού μελετήσει την ένσταση που έχει υποβληθεί, δεν θα μπορεί να αποφασίσει τίποτα άλλο από το να την κάνει δεκτή – οπότε η επανάληψη των εκλογών είναι αναπόφευκτη, αφού ο νόμος δεν προβλέπει καμία άλλη διαδικασία.

Την ίδια άποψη υποστηρίζει και ο δικηγόρος Μιχάλης Κόκκινος, καθώς και άλλοι που εκφράζονται είτε δημοσίως, είτε έχουν παράσχει τις συμβουλές τους στους επικεφαλείς των παρατάξεων, που όπως είναι φυσικό, ενδιαφέρονται περισσότερο από κάθε άλλον, ώστε να προγραμματίσουν από τώρα τις κινήσεις τους, ενόψει μιας πιθανότατης νέας προεκλογικής περιόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένσταση έχει καταθέσει και ο Χατζής Χατζηευθυμίου, ζητώντας την ακύρωση της συμμετοχής στις εκλογές της παράταξης του Στράτου Καρίκη. Το κείμενο της ένστασης του πρώην δημάρχου Ροδίων δεν έχει γίνει γνωστό.

Με τα δεδομένα αυτά δύο είναι τα σενάρια:

1) Επανάληψη των εκλογών χωρίς τη συμμετοχή του συνδυασμού του Χατζή Χατζηευθυμίου, εφόσον βέβαια το δικαστήριο κάνει δεκτή την ένσταση που κατέθεσαν στελέχη της παράταξης του Στράτου Καρίκη. Στην περίπτωση αυτή στις νέες εκλογές θα λάβουν μέρος οι συνδυασμοί του Φώτη Χατζηδιάκου, του Στράτου Καρίκη, του Γιώργου Υψηλάντη και του Τάκη Πότσου.

2) Επανάληψη των εκλογών χωρίς τη συμμετοχή των συνδυασμών του Χατζή Χατζηευθυμίου και του Στράτου Καρίκη, εφόσον βέβαια το δικαστήριο κάνει δεκτή την ένσταση του πρώην δημάρχου Ροδίων. Στην περίπτωση αυτή, στις εκλογές θα λάβουν μέρος οι συνδυασμοί του Φώτη Χατζηδιάκου, του Γιώργου Υψηλάντη και του Τάκη Πότσου.

3) Να μην κάνει δεκτές το δικαστήριο τις ενστάσεις τόσο της παράταξης Καρίκη, όσο και της παράταξης Χ. Χατζηευθυμίου, οπότε τα πράγματα θα παραμείνουν όπως διαμορφώθηκαν στις εκλογές που έγιναν στις 18 και 25 Μαΐου.

Rodosalarm

ADVERTORIALS