Σημαντική συμφωνία της ΚΑΪΡ με κινέζους

Σημαντική συμφωνία της ΚΑΪΡ με κινέζους

Τριάντα χιλιάδες φιάλες με Ροδίτικα κρασιά διαφόρων ειδών θα στείλει μέσα στο μήνα η CAIR στην Κίνα, στο πλαίσιο συμφώνου συνεργασίας που υπεγράφη χτες στο νησί μας παρουσία εκπροσώπων της και εκπροσώπων των εταιρειών που θα τα εισάγουν.

Τα κρασιά θα σταλούν ως δείγματα στην επαρχεία Καντόνα της νότιας Κίνας που αριθμεί περίπου 100 εκατομμύρια κατοίκους, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας που είχε ξεκινήσει ανάμεσα στις δύο πλευρές πριν από δύο χρόνια.
Το σύμφωνο συνεργασίας υπεγράφη στην περιφέρεια παρουσία του περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη και του αντιπεριφερειάρχη Φώτη Χατζηδιάκου, από την εκπρόσωπο της εταιρίας και τον πρόεδρο της CAIR Χρυσόστομο Χρυσοστομάκη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης εκ μέρους της εταιρίας ο υπεύθυνος εξαγωγών κ. Νίκος Χαζήρης, ο κ. Αλέκος Γλυνός, και πολυμελής αντιπροσωπεία από τις συνολικά τρείς εταιρίες που θα αναλάβουν την εισαγωγή των κρασιών της Ρόδου.

Πάντως θα πρέπει να επισημανθεί ότι τόσο ο κ. Μαχαιρίδης όσο και ο κ. Χατζηδιάκος μιλώντας για την ποιότητα των κρασιών μας τόνισαν ότι οι κλιματολογικές συνθήκες είναι εκείνες που συμβάλλουν στο να έχουν αυτές τις καλές κριτικές, ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου, για να τονίσουν τους στενούς δεσμούς που αναπτύσσονται ανάμεσα στις δύο πλευρές.

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ ΣΤΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ!
Παρεμπιπτόντως θα πρέπει να επισημανθεί ότι στους Κινέζους που επισκέφθηκαν και το γραφείο του κ. Μαχαιρίδη, άρεσε ιδιαίτερα ένα από τα σκίτσα που έχει φιλοτεχνήσει ο περιφερειάρχης και κοσμεί την αίθουσα.
Μάλιστα του ζήτησαν να τους παραχωρήσει το σκίτσο αυτό ώστε να τοποθετηθεί πάνω στα μπουκάλια με τα κρασιά που θα εξάγονται στην Κίνα.
Ο κ. Μαχαιρίδης δέχτηκε και σύντομα θα αρχίσει η αποτύπωση του σκίτσου στις ετικέτες των κρασιών.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας ο πρόεδρος της CAIR Χρυσόστομος Χρυσοστομάκης δήλωσε τα εξής: «Σήμερα υπογράψαμε συμφωνητικό συνεργασίας με μία μεγάλη εταιρία εισαγωγής και εμπορίας κρασιών στη νότια Κίνα στην επαρχία Καντόνα. Είναι η πρώτη παραγγελία που γίνεται από τη συγκεκριμένη εταιρεία εμείς περιμένουμε πολλά πράγματα. Οι 30.000 αυτές φιάλες αποτελούν δείγματα, υλικό για δειγματισμό σε μία αγορά που έχει όλες τις προϋποθέσεις να έχει μία σημαντική παρουσία.

Πιστεύουμε ότι αυτό είναι η αρχή της συνεργασίας μας, έχουμε να περιμένουμε πολλά από αυτή την προσπάθεια και θα δούμε πως θα εξελιχθεί αυτό μέσα στα επόμενα χρόνια.
Οι πρώτες ποσότητες κρασιού θα φύγουν για την Κίνα ίσως και αυτό το μήνα, δηλαδή το πρώτο κοντέινερ θα φύγει αυτό το μήνα. Εμείς είμαστε έτοιμοι με όλα τα προϊόντα που μας παρήγγειλαν.
Τα προϊόντα μας εκτιμήθηκαν και τώρα μετά τις εισαγωγές που έκαναν από την Αργεντινή και τη Γαλλία, βάζουν στο πορτφόλιό τους και την Ελληνική αγορά Επέλεξαν την CAIR, έχουν επαφές με οινοποιεία σε όλο τον κόσμο και είναι τιμή μας που μας επέλεξαν.

Η συνεργασία αυτή είναι υπό την κρίση των Κινέζων καταναλωτών, και πιστεύουμε ότι θα τύχουμε της αποδοχής τους. Οι Κινέζοι προτιμούν κόκκινο κρασί, παρήγγειλαν επίσης τις νέες μας σαμπάνιες, τα αφρώδη κ.α. Δοκιμάσαμε και τα υπόλοιπα κρασιά, και πιστεύουμε ότι θα επεκτείνουμε την παραγγελία».
Ακολούθως ο Νίκος Χαζήρης υπεύθυνος εξαγωγών της CAIR δήλωσε: «πριν τέσσερα χρόνια προσπαθήσαμε να στήσουμε την αγορά, σήμερα έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα. Πίσω από αυτή τη συμφωνία υπάρχουν και άλλες τρεις μικρότερες που δεν μπορούσαν να έρθουν οι αγοραστές.

Ελπίζουμε όμως να γίνει και κάποιο καλό ξεκίνημα στην αγορά της Αμερικής. Βρισκόμαστε σε συνεννόηση με δύο μεγάλους εισαγωγείς στη νέα Υόρκη ενώ ξεκινήσαμε να δουλεύουμε και στην αγορά της Καλιφόρνια. Ήδη στείλαμε εκεί την πρώτη παραγγελία.
Προσπαθούμε με βήματα αργά αλλά σταθερά να στήσουμε συνεργασία με πολλές χώρες και ο σκοπός μας είναι να μη ξεκινήσουμε με κάποια πυροτεχνήματα αλλά οι παραγγελίες να μεγαλώνουν σιγά σιγά με το χρόνο.

Τέλος ο Θεμιστοκλής Μαυροειδής που έπαιξε ουσιαστικό ρόλο στην τελική συμφωνία είπε τα εξής:«πραγματώνεται μία προσπάθεια που έχει ξεκινήσει δύο χρόνια πριν, τα άτομα που ήρθαν σήμερα είναι τρεις εταιρείες που ασχολούνται με το κρασί, και το δίνουν σε ξενοδοχεία 5 αστέρων σε εστιατόρια σε πριβέ κλάμπ.
Η εταιρία με την οποία υπέγραψε συμφωνία σήμερα η CAIR ασχολείται κυρίως με το ποιοτικό κρασί, δύο εταιρείες ασχολούνται με την προώθηση κρασιού σε πριβέ κλάμπ και με μία ακόμα προσπαθούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία.
Η προσπάθεια δεν ήταν εύκολος δρόμος γιατί προσπαθούσαμε να βρούμε μία εταιρεία που θα κάνει συνεχώς παραγγελίες».
rodiaki.gr

ADVERTORIALS