Φεστιβάλ γεύσης με τοπικά προϊόντα χθες βράδυ στη Μαρίνα της Κω

Φεστιβάλ γεύσης με τοπικά προϊόντα χθες βράδυ στη Μαρίνα της Κω

Ο Δήμος Κω, ο Σύλλογος Τοπικής Γαστρονομίας Κω ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ και οι σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα, προσέφεραν  ένα συναρπαστικό βράδυ  σε  πάρα πολύ κόσμο που βρέθηκε στη  2η γιορτή τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Ιουλίου 2016 στη  Μαρίνα της Κω.

  Επισκέπτες και ντόπιοι είχαν την ευκαιρία να δουν και να γευτούν και φέτος , μέσα από μια εξελισσόμενη διοργάνωση, τα  τοπικά προϊόντα και υποπροϊόντα  που προέρχονται από την  Κωακή Γη. Μάλιστα, οι παραγωγοί  του νησιού μας αποδεικνύονται ιδιαίτερα δημιουργικοί καθώς αναδεικνύουν την ντόπια παραγωγή και δίνουν νέες προοπτικές για τα προϊόντα που παράγουν.

 Σ’ αυτή τη γαστρονομική γιορτή,  οι επισκέπτες δοκίμασαν  τοπικά και παραδοσιακά  προϊόντα(   τυρί φέτα της Κω,  κρασί, λάδι, ελιές, μέλι, παραδοσιακά ψωμιά, λουκουμάδες, γλυκά κουταλιού, ντοματάκι, καρπούζι, χαλβά , οπωροκηπευτικά και  τοπικά φαγητά όπως: μακαρούνες πληγούρι, ντολμαδάκια, ανθούς)  γνώρισαν  από κοντά  τους παραγωγούς, γεύτηκαν  νέες συνταγές από μάγειρες, ζαχαροπλάστες, αρτοποιούς και διασκέδασαν σε μία έξοδο που τα είχε όλα: φαγητό, γλυκό, κρασί, μουσική και χορό από το χορευτικό του  Λυκείου Ελληνίδων Κω.   

Η Γιορτή των τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων, που γίνεται πλέον θεσμός, είναι αναμφίβολα μια εξαιρετική ευκαιρία προκειμένου πολίτες, επιχειρηματίες και επισκέπτες να γνωρίσουν τα προϊόντα που παράγονται στην Κω και να στηρίξουν την ντόπια παραγωγή.  

  


  

ADVERTORIALS