"Όργιο" φοροδιαφυγής στα νησιά μας

"Όργιο" φοροδιαφυγής στα νησιά μας

forodiafugh

Εκτεταμένα φαινόμενα φοροδιαφυγής ανακάλυψε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Αττικής  μετά από έρευνα που πραγματοποίησε σε νησιά του Αιγαίου, με το ποσοστό της φοροδιαφυγής να εκτοξεύεται στο 70% κατά μέσο όρο.

Απ' τους στοχευμένους ελέγχους που έκανε το ΣΔΟΕ αποδεικνύεται οτι η φοροδιαφυγή κυμαίνεται από 46% έως 100% σε κάποιες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα στη Ρόδο, η οποία αναδεικνύεται "πρωταθλήτρια" στη φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα της  εφημερίδας "Καθημερινή" και οι 11 επιχειρήσεις που ελέγχθησαν  βρέθηκαν να παραβιάζουν τη σχετική νομοθεσία, ενώ είναι χαρακτηριστικό οτι τον έλεγχο δεν πραγματοποίησε το τοπικό κλιμάκιο, αλλά το ΣΔΟΕ Αττικής. Ενδεικτικά στην Κύθνο το ποσοστό παραβατικότητας αγγίζει το 91.67%, στη Σίφνο το 85.71, στην Κω το 80%, στη Θήρα το 77.18, ενώ απ' την λίστα δεν λείπει η Μύκονος με 73.57% κι η Πάρος με 64.66%.

Την ίδια ώρα οι καταγγελίες, κυρίως για μη έκδοση αποδείξεων, πέφτουν βροχή στη γραμμή 11012 της οικονομικής αστυνομίας. Απ' την 1η Αυγούστου οπότε και άρχισε να λειτουργεί, μέχρι και σήμερα, έχει δεχθεί 716 καταγγελίες.

MEGA

ADVERTORIALS