Τοίχος στους Τούρκους για λιμάνια, μαρίνα και αεροδρόμια!

Τοίχος στους Τούρκους για λιμάνια, μαρίνα και αεροδρόμια!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ

Απαγορευμένοι καρποί στην παραμεθόρια ακτογραμμή. Εντολή να παρακολουθείται η διείσδυση τουρκικών κεφαλαίων

Στήθηκε φράγμα σε κάθε πιθανή διείσδυση τουρκικών κεφαλαίων στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που ένα μέρος του ανακοινώθηκε ήδη και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μαρίνες, λιμάνια και αεροδρόμια, καθώς και το γκολφ Αφάντου.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, θέση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά είναι πως στην πορεία προς τις αποκρατικοποιήσεις, η συμμετοχή των τουρκικών κεφαλαίων θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη, περιορισμένη και όχι προκλητική.

Μάλιστα ήδη το πρωθυπουργικό γραφείο δια του κ. Χρύσανθου Λαζαρίδη έχει διαμηνύσει στο ΤΑΙΠΕΔ να υπάρξει εγρήγορση και συνεχής ενημέρωση ως προς τα αιτήματα τουρκικών κεφαλαίων για τις ελληνικές μαρίνες, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, αφού πάγια θέση του κ. Σαμαρά είναι «και οι business έχουν όριο».

Στο πλαίσιο αυτό ιδιαίτερη προσοχή αποδίδεται στα λιμάνια, τις μαρίνες και τα αεροδρόμια παραμεθόριας γραμμής μεταξύ των νησιών και των τουρκικών παραλίων, ενώ πιο χαλαρή φαίνεται να είναι η γραμμή για επενδύσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Σε κάθε περίπτωση, ο όγκος των διμερών εμπορικών συναλλαγών από 2,3 δις. δολάρια το 2008, με τη συνεισφορά και της έλευσης των Τούρκων τουριστών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αναμένεται φέτος να αγγίξει μέχρι και τα 3,3 δις. δολάρια, γεγονός που καταδεικνύει την τάση εναγκαλισμού της οικονομίας μας με αυτήν της γείτονος.

rodosalarm.gr

ADVERTORIALS