Στη λίστα του ΣΔΟΕ και 4 πολιτικοί από τη Δωδεκάνησο

Στη λίστα του ΣΔΟΕ και 4 πολιτικοί από τη Δωδεκάνησο

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ

Οι δύο είναι εν ενεργεία και οι άλλοι δύο έχουν αποχωρήσει. Δεν ερευνούν όμως εκείνους που ενώ δεν δούλεψαν ποτέ ζουν με άνεση, ενώ απέκτησαν και περιουσία...

Τέσσερις Δωδεκανήσιοι, από τον ευρύτερο χώρο της πολιτικής, συγκαταλέγονται στη μακρά λίστα του ΣΔΟΕ που ερευνά την περιουσιακή τους κατάσταση, τις καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς και ό,τι άλλο σχετίζεται με πλουτισμό. Ειδικότερα εκείνο που ερευνάται, είναι αν η οικονομική και περιουσιακή κατάσταση των πολιτικών δικαιολογείται από τα εισοδήματα που δήλωναν στην Εφορία όσο χρονικό διάστημα βρίσκονταν στην ενεργό πολιτική, αλλά και μετά την αποχώρησή τους.

Από τους τέσσερις Δωδ/σιους του ευρύτερου πολιτικού χώρου οι δύο είναι εν ενεργεία και οι άλλοι δύο έχουν αποσυρθεί. Τα ονόματα είναι γνωστά στο «Rodosalarm» και με βάση τα όσα τουλάχιστον φαίνονται δεν αναμένεται να προκύψουν, κατά την έρευνα του ΣΔΟΕ, εντυπωσιακά στοιχεία, εκτός ίσως από μια περίπτωση που εκ πρώτης όψεως έχει κάποια γκρίζα στοιχεία. Ωστόσο, δεν είναι γνωστό γιατί και με ποιά κριτήρια επιλέγηκαν οι εν λόγω τέσσερις πολιτικοί, ενώ υπήρχαν περιπτώσεις οι οποίες προσφέρονταν για διερεύνηση. Σημασία έχει βέβαια και ποιός έκανε την επιλογή των τεσσάρων. Όλα αυτά δημιουργούν πολλά ερωτηματικά, αλλά αφήνουν ανοιχτά πολλά ενδεχόμενα.

Ένα πολύ συγκεκριμένο ερώτημα που προκύπτει, έχει να κάνει με πολιτικά πρόσωπα που ενώ δεν δούλεψαν σχεδόν ποτέ, πέρασαν από την πολιτική, αποχώρησαν και εξακολουθούν να μην ασκούν κανένα επάγγελμα. Παρ' όλα αυτά ζουν με άνεση, έχουν και περιουσιακά στοιχεία. Τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να διερευνηθούν, αυτές ακριβώς που σχολιάζει μονίμως και με ονοματεπώνυμα, η κοινή γνώμη.

Αλλά ας μην προτρέχουμε!

Κ. Α. rodosalarm

ADVERTORIALS