Ρόδος: Εφορία δεσμεύει έσοδα Ξενοδοχείων

Ρόδος: Εφορία δεσμεύει έσοδα Ξενοδοχείων

ΓΙΑ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΧΡΕΩΝ
Το μέτρο εφαρμόζεται εδώ και πολύ καιρό. Το ίδιο γίνεται και με ξενοδόχους που οφείλουν σε εργολάβους!

Με την ενεργοποίηση ειδικών διατάξεων νόμου η Εφορία Ρόδου ξεκίνησε την κατάσχεση ενοικίων από εργολάβους οικοδομών, οι οποίοι χρωστούν στο Δημόσιο. Οι κατασκευαστές οικοδομών βρίσκονται στην πρώτη λίστα των στόχων της Εφορίας και η διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης ενοικίων ξεκίνησε εδώ και πολύ καιρό.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση τα αποτελέσματα, σύμφωνα με δήλωση στελέχους της Εφορίας στο «Rodosalarm» είναι πολύ θετικά και αποτελεσματικά. Σύμφωνα με την ίδια δήλωση, η Εφορία στέλλει ειδικά ειδοποιητήρια σε ενοικιαστές διαμερισμάτων, καταστημάτων κ.λ.π., ιδιοκτησίας εργολάβων – κατασκευαστών, με τα οποία τους γνωστοποιεί ότι του λοιπού δεν θα πληρώνουν ενοίκια στους ιδιοκτήτες, αλλά θα τα καταθέτουν στην Εφορία!
Όπως έγινε γνωστό οι εν λόγω περιπτώσεις είναι πάρα πολλές, δεδομένου ότι οι εργολάβοι κατασκευαστές οικοδομών βρίσκονται , στη μεγάλη τους πλειοψηφία, να χρωστούν μεγάλα ποσά, τα οποία έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα εδώ και πολύ καιρό. Υπολογίζεται ότι τα ποσά αυτά ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Εκτός όμως από τη διαδικασία αυτή ξεκινά και η διαδικασία κατάσχεσης ακινήτων των εργολάβων – κατασκευαστών.
Σε ό,τι αφορά την αναγκαστική είσπραξη εσόδων ξενοδοχείων από τα τουριστικά πρακτορεία, διευκρινίσθηκε ότι και αυτή συνδέεται με εργολάβους προς τους οποίους τα ξενοδοχεία οφείλουν μεγάλα ποσά. Δηλαδή, τα έσοδα ξενοδοχείων από τουριστικά πρακτορεία δεσμεύονται για την εξόφληση των εργολάβων, στους οποίους οι ξενοδόχοι οφείλουν μεγάλα ποσά.

Πηγή: www.rodosalarm.gr

ADVERTORIALS