Η Κωνσταντίνα Σβύνου μιλάει για όλους και για όλα στην εκπομπή ''Πρόσωπα'' στο kosnews24. Δείτε το βίντεο

Η Κωνσταντίνα Σβύνου μιλάει για όλους και για όλα στην εκπομπή ''Πρόσωπα'' στο kosnews24. Δείτε το βίντεο

Στην εκπομπή “Πρόσωπα” του Kosnews24 και τη δημοσιογράφο Άννα Σαρηγιάννη, φιλοξενήθηκε η νέα Έπαρχος Κω - Νισύρου κ. Κωνσταντίνα Σβύνου, μιλώντας για όλους και για όλα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι δήλωσε για την εκλογή της ως Έπαρχος, το πως είναι να είσαι μητέρα, επιχειρηματίας και ταυτόχρονα να ασχολείσαι με την πολιτική, το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα ως δήμαρχος, τον τουρισμό αλλά και για όλα όσα απασχολούν το νησί μας.

Η κ. Σβύνου στη συνέντευξή της τόνισε ότι η αυτοδιοίκηση για εκείνην είναι ένα κομμάτι προσφοράς που δεν έχει θέση για προσωπικά συμφέροντα και ατζέντες, ενώ αναφέρθηκε και στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, λέγοντας ότι δεν περίμενε να βγει πρώτη σε σταυρούς, σε Κω και Νίσυρο, με την παράταξη του κ. Γιώργου Χατζημάρκου.

Μητέρα, Επιχειρηματίας, Έπαρχος. Πόσο δύσκολο είναι να ισορροπήσει μια γυναίκα σε όλους αυτούς τους ρόλους; Ήταν μία εκ των ερωτήσεων, με την ίδια να απαντάει στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, τονίζοντας παράλληλα ότι μια γυναίκα γίνεται δύσκολα αποδεκτή σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο, όπως είναι η πολιτική και το επιχειρείν.

Η κα Σβύνου απάντησε και στο ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος λέγοντας πως δεν είναι κάτι που είναι στο μυαλό της, “για την ώρα”...

''Δεν μας αξίζει να κατεβάζουμε ρολά στο νησί''

Μεγάλο κομμάτι της συνέντευξης απασχόλησε και ο τουρισμός, καθώς η επιχειρηματική της δραστηριότητα αλλά και η θέση της στο τιμόνι της Ένωσης Ξενοδόχων Κω για πολλά χρόνια, την καθιστά γνώστρια του τουριστικού προϊόντος.

Τη συζήτηση απασχόλησε ο υπερτουρισμός, η επιμήκυνση της σεζόν αλλά και το πρόβλημα που υπάρχει με τις κλειστές επιχειρήσεις στην αρχή και στο τέλος της σεζόν, με τους τουρίστες να αντικρίζουν ένα νησί φάντασμα, με την κ. Σβύνου να δηλώνει χαρακτηριστικά: “ Πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη και να μην είμαστε ανοιχτά μόνο τους κερδοφόρους μήνες και το λέω με πλήρη συνείδηση και γνώση, γιατί και εγώ λειτουργώ ένα κατάστημα, που τους μήνες μη αιχμής με βάζει μέσα, αλλά είμαι εδώ και το κάνω. Δεν μας αξίζει το να πατάμε έναν διακόπτη και να κάνουμε switch off σε όλο το νησί κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών”.

Ακόμα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο πρόβλημα της συγκοινωνίας του νησιού και την έλλειψη υποδομών που δεν αποτελούν κίνητρο ώστε να βγει ο επισκέπτης από τα all inclusive ξενοδοχεια, ενώ αν το πράξει να ταλαιπωρείται τόσο πολύ με αποτέλεσμα να μην το επαναλαβάνει. Αναφερόμενη στη δημοτική συγκοινωνία δήλωσε ότι δεν νοείται να μην προνοείς ως δήμος και να μη λειτουργεί τις αργίες.

“ Όταν καταργούνται οι εταιρείες, φροντίζεις εκ των προτέρων να προλάβεις τις καταστάσεις. Δεν νοείται να μην υπάρχει αστική συγκοινωνία κατά τη διάρκεια των αργιών του Πάσχα. Πέραν των επισκεπτών που θα έχουν καταγράψει πολλά παράπονα, δεν νοείται όμως και για τον ίδιο τον πολίτη που θέλει να μετακινηθεί, να μην υπάρχει μια διάδοχη κατάσταση ή κάποιες λύσεις” , τόνισε η κ. Σβύνου.

Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί.

ADVERTORIALS