Η επίσκεψη του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Νίκου Ταχιάου στην Κω - Ποια κυβερνητικά στελέχη τον συνόδευαν

Η επίσκεψη του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Νίκου Ταχιάου στην Κω - Ποια κυβερνητικά στελέχη τον συνόδευαν

Εθιμοτυπικές συναντήσεις πραγματοποίησε, σήμερα Τρίτη 28 Μαΐου, ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος, συνοδευόμενος από τον Υπουργό και νυν βουλευτή της ΝΔ Νότη Μηταράκη, τον βουλευτή Δωδεκανήσου Βασίλη Α. Υψηλάντη, τον πολιτευτή της ΝΔ Αντώνη Γιαννικουρή και μέλη της Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ.

Αρχικά ο κ. Ταχιάος επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ, στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Κώου – Νισύρου, με τον Μητροπολίτη μας κατά τη διάρκεια της συνάντησης να ζητάει την επιστροφή της προτομής του Αγίου Νικολάου από το μουσείο της Ρόδου στην Κω. Ακόμα αναφέρθηκε στα προβλήματα του νοσοκομείου, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει και τα προβλήματα που υπάρχουν στους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού όσον αφορά στην καθαριότητα. Συγκεκριμένα τόνισε ότι έχει ζητήσει αρκετές φορές να βοηθήσει την αρχαιολογία ώστε να συνδράμει στην καθαριότητα των μνημείων, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ο Υφυπουργός στη συνέχεια μετέβη στο Δημαρχιακό Μέγαρο Κω, όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Κω, παρουσία του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Βιώσιμης Κινητικότητας και Δημοτικών Συγκοινωνιών Αλέξανδρου Χρυσόπουλου.

Στο Δημαρχείο συζητήθηκαν τα προβλήματα συγκοινωνίας στο νησί, η ανέγερση του νέου νοσοκομείου και του νέου Δικαστικού Μεγάρου καθώς και η έλλειψη πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού που όπως δήλωσε ο δήμαρχος είναι μια παθογένεια στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Στη συνέχεια η Έπαρχος Κω - Νισύρου κα Σβύνου Κωνσταντίνα, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Ανάπτυξης κ. Χαράλαμπου Ναβροζίδη και της προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Κω κ. Μαίρης Τριανταφυλλοπούλου, υποδέχθηκε τον Υφυπουργό και τους συνεργάτες του, με τη συζήτηση να μονοπωλούν θέματα υποδομών αλλά και συγκοινωνίας.

Αργότερα το μεσημέρι ο Υφυπουργός επισκέφθηκε το νοσοκομείο της Κω όπου είχε συνάντηση με τον Διοικητή και τον Υποδιοικητή του ιδρύματος. Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν τα προβλήματα του νοσοκομείου και τα ζητήματα που προκύπτουν λόγω της υποστελέχωσής του.

Ο Υφυπουργός στη συνέχεια πραγματοποίησε επίσκεψη στους χώρους που αναμένεται να ανεγερθούν το Δικαστικό Μέγαρο και το νέο νοσοκομείο της Κω, ενώ πριν την αναχώρησή του είχε συνάντηση με τον αερολιμενάρχη στο αεροδρόμιο της Κω.

ADVERTORIALS