Σταμάτης Καμπουράκης για Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Ας αναδείξουμε την περιβαλλοντική συνείδηση σε καθημερινή πράξη και στάση ζωής

Σταμάτης Καμπουράκης για Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Ας αναδείξουμε την περιβαλλοντική συνείδηση σε καθημερινή πράξη και στάση ζωής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972, η οποία καθιερώθηκε για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με τα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη μας.

Περιβάλλον είναι ο χώρος που μας «περιβάλλει»: το σπίτι μας, ο χώρος της δουλειάς μας, οι πόλεις μας. Οι ανθρώπινες δραστηριότητες επιδρούν θετικά ή αρνητικά στην ποιότητά του. Αυτή, με τη σειρά της, επιδρά θετικά ή αρνητικά στον άνθρωπο. Μια αλυσίδα, όπου ο κάθε κρίκος παίζει σημαντικό ρόλο στον κύκλο της ζωής.

Η ανθρωπότητα πρέπει να συνειδητοποιήσει σύντομα τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την ίδια της την ύπαρξη πάνω στον πλανήτη Γη αν δεν αρχίσει να προστατεύει το περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους που της εξασφαλίζουν την επιβίωση, την υγεία και την ευεξία.

Τα περιβαλλοντικά (ή οικολογικά) προβλήματα που συναντάμε γύρω μας είναι πολλά και σοβαρά και κυρίως δημιουργούνται λόγω της δραστηριότητας ανθρώπων : ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα, μείωση της βιοποικιλότητας, ατμοσφαιρική ρύπανση, φαινόμενο του θερμοκηπίου, τρύπα του όζοντος, πυρκαγιές - αποψίλωση των δασών, όξινη βροχή είναι μόνο μερικά από τα περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργεί                              ο άνθρωπος.

Κάθε πολίτης έχει χρέος να συνειδητοποιήσει τη μεγάλη αλήθεια, ότι χωρίς το περιβάλλον ο άνθρωπος δεν μπορεί να επιβιώσει, γι’ αυτό και πρέπει να σταματήσει την αλόγιστη εκμετάλλευση. Και οι επιστήμονες θα πρέπει να προβληματιστούν για τις μεταλλάξεις της φύσης που είναι ιδιαίτερα προκλητικές πάνω στη φύση και τον άνθρωπο.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς πρέπει, να στηρίξουμε την πολιτική της αειφόρου ανάπτυξης και να διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την διαμόρφωση και υλοποίηση αυτής της πολιτικής, προσβλέποντας στο βιώσιμο περιβαλλοντικά μέλλον του τόπου μας και ολόκληρης της πατρίδας μας, την οποία θα παραδώσουμε για να ζήσουν τα παιδιά μας.

Ένα μικρό βήμα είναι να αναλάβουμε συνειδητά και οργανωμένα, την ευθύνη τόσο για τη μείωση, όσο και για τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων που παράγουμε, κάνοντας ανακύκλωση και αλλάζοντας τις καταναλωτικές μας συνήθειες.

Ας αναδείξουμε την περιβαλλοντική συνείδηση σε καθημερινή πράξη και στάση ζωής. 

       

                                                                                                       Με εκτίμηση,

                                                                     Ο Αντιδήμαρχος

                                                                         Περιβάλλοντος – Καθαριότητας &

                                                                 Πολιτικής Προστασίας

 

                                                                       Καμπουράκης Αντ. Σταμάτης

 

ADVERTORIALS