Γ. Χατζημάρκος: Ψάχνουμε δωμάτια στην Κω για ακόμα 4 διασώστες του ΕΚΑΒ και δεν βρίσκουμε - Η λύση που προτείναμε και κανένας δήμαρχος δεν την παρουσίασε στο νησί του

Γ. Χατζημάρκος: Ψάχνουμε δωμάτια στην Κω για ακόμα 4 διασώστες του ΕΚΑΒ και δεν βρίσκουμε - Η λύση που προτείναμε και κανένας δήμαρχος δεν την παρουσίασε στο νησί του

Στην Κω και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω βρέθηκε χθες Τρίτη 18 Ιουνίου ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος για μια σειρά ζητημάτων που αφορoύν στη συνεργασία Περιφέρειας - Δήμου Κω.

Κατά την τοποθέτησή του στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Κω, ο κ. Χατζημάρκος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο πρόβλημα εύρεσης στέγης για υγειονομικούς, τονίζοντας ότι προσπαθούν να έρθουν στο νησί μας ακόμα 4 διασώστες του ΕΚΑΒ και δεν βρίσκονται διαμερίσματα για να μείνουν.

Ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε ότι αυτό το πρόβλημα δεν είναι μόνο στην Κω αλλά και σε άλλα μέρη, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια έχει προτείνει λύση, η οποία υιοθετήθηκε και από την ΠΕΔ, την οποία το 2022 κατέθεσε ως πρόταση για την αντιμετώπιση της έλλειψης στέγης στα νησιά. Η πρόταση αφορά στη δημιουργία ζωνών υποδοχής υψηλού συντελεστή δόμησης στην ενδοχώρα κάθε νησιού με μοναδική - αποκλειστική χρήση κατοικία, τώρα που γίνεται η εκπόνηση των ειδικών ή τοπικών πολεοδομικών σχεδίων σε όλα τα νησιά.  Στις νησιωτικές περιοχές θα μπορούσε να προσδιοριστούν χώροι στους οποίους να επιτρέπεται η δημιουργία οικιστικών περιοχών με αυξημένο συντελεστή δόμησης και με χρήση αμιγούς κατοικίας, κατόπιν πολεοδόμησης. Οι χώροι αυτοί θα μπορούσαν να είναι δημόσιοι ή ιδιωτικοί και να χωροθετηθούν κατά προτίμηση στην ενδοχώρα έτσι ώστε το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα να ελαχιστοποιηθεί.

Με τον Περιφερειάρχη να αναρωτίεται εάν είναι διατεθειμένες οι τοπικές κοινωνίες να το στηρίξουν, λέγοντας ότι οι Δήμαρχοι το ψήφισαν στην ΠΕΔ αλλά στα νησιά τους δεν το έχουν παρουσιάσει, τονίζοντας ότι τα πολιτικά πρόσωπα πλέον δεν αντέχουν την οργή ορισμένων, η οποία σε μεγάλο ποσοστό είναι κατασκευασμένη. 

ADVERTORIALS