Ο Δήμος Κω κήρυξε έκπτωτο τον εργολάβο που έχει αναλάβει το έργο «Ασφαλτόστρωση οδών στην ΔΕ Ηρακλειδών» - Δηλώσεις Χρυσόπουλου στην κάμερα του kosnews24

Ο Δήμος Κω κήρυξε έκπτωτο τον εργολάβο που έχει αναλάβει το έργο «Ασφαλτόστρωση οδών στην ΔΕ Ηρακλειδών» - Δηλώσεις Χρυσόπουλου στην κάμερα του kosnews24

Στη διαδικασία έκπτωσης του αναδόχου «ΛΕΡΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.» από την εργολαβία: «Ασφαλτόστρωση οδών στην ΔΕ Ηρακλειδών» (Α.Μ. 06/2020) συμβατικού ποσού 800.452,13 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 17%), προχώρησε ο Δήμος Κω.

Σε δηλώσεις του στην κάμερα του kosnews24, ο Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων, Βιώσιμης κινητικότητας και Συγκοινωνιών κ. Αλέξανδρος Χρυσόπουλος, τόνισε ότι έχει οριστεί δικαστικός επιμελητής για να επιδώσει στον εργολάβο την απόφαση, ενώ σημείωσε ότι πριν από αυτή την πράξη είχε σταλεί ειδοποιητήριο έγγραφο - πρόσκληση προς τον εργολάβο, που τον ενημέρωνε ότι αν δεν πραγματοποιήσει κάποιες εργασίες εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, θα κηρυχθεί έκπτωτος.

«Στείλαμε ειδική πρόσκληση, που είναι ένα μέρος της διαδικασίας, πριν φτάσουμε στη διαδικασία της έκπτωσης του αναδόχου. Για να τα πούμε πάρα πολύ απλά για να φτάσουμε στο σημείο να πούμε στον εργολάβο, επειδή δεν έχεις εκτελέσει μέρος του έργου, δυστυχώς δεν μπορούμε να συνεργαστούμε άλλο με ό,τι αυτό συνεπάγεται και τις ευθύνες που συνεπάγονται για τον ίδιο, του στείλαμε ένα χαρτί, που ανέφερε ότι μέσα σε μία προθεσμία 30 ημερών θα έπρεπε να έχει εκτελέσει κάποιες εργασίες και εφόσον δεν τις έχει εκτελέσει θα διακοπεί η συνεργασία μας.» , δήλωσε ο κ. Χρυσόπουλος μεταξύ άλλων τονίζοντας ότι κανένας εργολάβος δεν πρέπει να παίζει με την ανοχή του Κωακού λαού.

Να αναφέρουμε ότι όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί ένα μικρό μέρος του έργου, με τον εργολάβο να μην τηρεί τα χρονοδιαγράμματα, πράγμα που οδήγησε στην έκπτωσή του. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκπτωσης του εργολάβου θα δημοσιευθεί ξανά διαγωνισμός για να βρεθεί νέος ανάδοχος.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ. ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

ADVERTORIALS