Μ. Κιάρης: Να σταματήσει τώρα η μετατροπή της Λίμνης Πυλίου σε σκουπιδότοπο

Μ. Κιάρης: Να σταματήσει τώρα η μετατροπή της Λίμνης Πυλίου σε σκουπιδότοπο
 
Από χθες το μεσημέρι και όλο το προηγούμενο βράδυ εκατοντάδες τόνοι αστικών αποβλήτων μεταφέρονται με απόφαση της Δημοτικής Αρχής στο παλιό λατομείο στη Λίμνη Πυλίου, μετατρέποντας τη γύρω περιοχή σε ωρολογιακή βόμβα. Ο τρόπος δε και η μεθοδολογία που ακολουθείται δείχνουν ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται για προσωρινή αλλά για μόνιμη λύση αφού πλέον τα απόβλητα είναι αδύνατο να ξαναμαζευτούν και να μεταφερθούν σε ενδεδειγμένο χώρο ταφής.
Με δεδομένο ότι ο συγκεκριμένος χώρος βρίσκεται στο κέντρο του νησιού, είναι δίπλα σε κατοικίες και επιχειρήσεις, είναι δίπλα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και δίπλα στην πηγή της Λίμνης είναι ο πλέον ακατάλληλος για να δεχθεί αστικά απόβλητα.
Άλλωστε ο συγκεκριμένος χώρος έχει καεί αρκετές φορές στο παρελθόν θέτοντας σε κίνδυνο πρωτίστως την υγεία αλλά και τις περιουσίες  αρκετών συνδημοτών μας.
Καλώ λοιπόν τη Δημοτική Αρχή να σταματήσει τώρα την ανεξέλεγκτη απόρριψη αστικών αποβλήτων στη Λίμνη Πυλίου και να προστατέψει τη δημόσια υγεία αλλά και την γύρω περιοχή από νέους κινδύνους και νέες καταστροφές.
Όλοι αντιλαμβάνονται τι θα μπορούσε να συμβεί για τον ορεινό όγκο του Πυλίου αλλά και του Ασφενδιού αν η ωρολογιακή αυτή βόμβα εκραγεί.
Στην αγωνία τους κάποιοι να διαχειριστούν μια καταστροφή πολύ φοβάμαι ότι με τις ασυλλόγιστες αποφάσεις τους μπορεί να γίνουν άθελα τους η αιτία για νέα δεινά.
Σήμερα το πρωί επισκέφθηκα τον ΧΥΤΑ και ενημερώθηκα από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μετά την καταστροφική πυρκαγιά. Η πρόταση μου, από την ενημέρωση που είχα και χωρίς να είμαι ειδικός, είναι ότι ο συγκεκριμένος χώρος μπορεί στο δυτικό αλλά και στο ανατολικό τμήμα να δεχθεί αστικά απόβλητα με δεδομένο ότι δεν έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές και η πυρασφάλεια λειτουργεί ή μπορεί άμεσα να επισκευασθεί.
Καλώ λοιπόν τον κ. Δήμαρχο και όσους έχουν θέσεις ευθύνης να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Να σταματήσει τώρα η μετατροπή της Λίμνης σε σκουπιδότοπο και να αναζητηθούν άλλες λύσεις.


                                                                                    Κιάρης Μηνάς
                                                                              Δημοτικός Σύμβουλος
 
IMG-fa2b196346b6e08388ee1918bc21cdf8-V.jpg
 
IMG-abb6fc1cb66f64459893023d4364af24-V.jpg
IMG-1b3c2df3a3d7ef433164d4785e97bb4f-V.jpg
 
 
ADVERTORIALS