Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης του Γιώργου Νικητιάδη στην Κω

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης του Γιώργου Νικητιάδη στην Κω

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Δωδεκανήσου Γιώργος Νικητιάδης, το Σαββατο 6 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Kos Αktis.


Το βασικό θέμα της συνέντευξης, ήταν η πρόσφατη πυρκαγιά στην Κω, με τον βουλευτή Δωδεκανήσου να εκτιμά ότι αποτελεί έναν πολύ μεγάλο κώδωνα κινδύνου με βαρύ ήχο, που πρέπει όπως είπε να ενεργοποιήσει περισσότερο τις αρχές αλλά και τα μέσα ενημέρωσης προκειμένου να ενημερώσουν περισσότερο τον κόσμο για παρόμοια φαινόμενα με στόχο την καλύτερη οργάνωση.

Ο κ. Νικητιάδης τόνισε πως η κλιματική αλλαγή με έναν εκκωφαντικό τρόπο " μας δείχνει τα δόντια της", ενώ συνέχισε αναφερόμενος στην αυτοψία που πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου στις εκτάσεις που κάηκαν απο την πυρκαγιά της 1ης Ιουλίου, παρουσία του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω, κ. Γρήγορη Μαυρίδη.

Ερωτώμενος για το αν έγιναν σώστα, όλα όσα έπρεπε να γίνουν, ο κύριος Νικητιάδης, δήλωσε ότι αν κατέφθανε το ελικόπτερο συντομότερα, ενώ κλήθηκε από την πρώτη στιγμή, η φωτιά κατά την εκτίμησή του θα μπορούσε να ελεγχθεί και να οριοθετηθεί στην περιοχή από όπου ξεκίνησε. Αναφέρθηκε ακόμα στη 1.5 ώρα καθυστέρησης της τροφοδοσίας των καυσίμων των οκτώ πτητικών μέσων που ήρθαν στο αεροδρόμιο, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους πυροσβέστες για την υπερπροσπάθειά τους, αλλά και τους εθελοντές για όλη τους την προσφορά, τονίζοντας όμως ότι πρέπει να ασχοληθούμε όλοι σοβαρά με την πρόληψη.

Τι πρέπει να γίνει την επόμενη μέρα!

«Εγώ προσωπικά θα βομβαρδίσω τα αρμόδια υπουργεία πιέζοντας τα, αλλά πρέπει και ο δήμος από τη δική του πλευρά με ένταση να προχωρήσει σε αιτήματα καθώς και οι υπηρεσίες από τη μεριά τους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νικητιάδης, ενώ παρέθεσε τις παρακάτω προτάσεις.


- Διανοίξεις δρόμων για την άμεση πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων.
- Αντιπυρικές ζώνες( Δημιουργία νέων και βελτίωση των υπαρχόντων).
- Δημιουργία πυροσβεστικών κρουνών σε όλη την έκταση των δασικών περιοχών.
- Δημιουργία δεξαμενών νερών που μπορούν να μαζέψουν ακόμα και το βρόχινο νερό.
- Ενίσχυση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με προσωπικό καθώς και η αναβάθμιση της σε Β΄ Τάξη αφού τώρα είναι Γ' τάξης και διαθέτει μόνο 35 άτομα προσωπικό, ενώ θα έπρεπε να διαθέτει 46.
- Ύπαρξη μόνιμου εναέριου μέσου στην Κω για τις άμεσες παρεμβάσεις.
- Δημιουργία Ειδικής Ομάδας Δασικών Επιχειρήσεων, (Ειδικά εκπαιδευμένοι πυροσβέστες που μπαίνουν μέσα στη φωτιά.)
- Μεγαλύτερη χρηματοδότηση από το κράτος στον Δήμο Κω και στην υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Εκτός όμως από την πυρκαγιά της 1ης Ιουλίου ο κ. Νικητιάδης αναφέρθηκε και στο πρόσφατο περιστατικό μαχαιρώματος στο Πυλί, τονίζοντας ότι δυστυχώς δεν υπάρχει μια ενταξιακή διαδικασία που να φροντίζει οι άνθρωποι που βγαίνουν από το κέντρο κράτησης για το που πάνε. Ο κ. Νικηατιάδης για ακόμα μια φορά πρότεινε τη δημιουργία αστυνομικού τμήματος στο Πυλί και τις συνεχείς περιπολίες στην περιοχή.

Ακόμα ο Δωδεκανήσιος Βουλευτής αναφέρθηκε στην υποστελέχωση του νοσοκομείου της Κω, τονίζοντας ότι 14 προκηρύξεις για ιατρικό προσωπικό έχουν βγει άγονες, αναφέροντας ότι πρέπει να δοθούν περισσότερα κίνητρα.

Κλείνοντας, σε ερώτημα ποιόν θα επιλέξει για την προεδρία του κόμματός του, είπε οτι θα κρίνει σύμφωνα με το πρόγραμμά τους και όχι με το πρόσωπο, ενώ απάντησε αρνητικά στο ερώτημα για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

ADVERTORIALS