Υπουργός Υγείας: Θεωρώ παντελώς αδιανόητο ένας ιδιώτης παθολόγος να αδιαφορεί για το πώς λειτουργεί το νοσοκομείο της Κω

Υπουργός Υγείας: Θεωρώ παντελώς αδιανόητο ένας ιδιώτης παθολόγος να αδιαφορεί για το πώς λειτουργεί το νοσοκομείο της Κω

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε σήμερα, 9 Ιουλίου 2024, στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για  ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του και πιο συγκεκριμένα για την υποστελέχωση των νοσοκομείων της χώρας. Οι δημοσιογράφοι της εκπομπής φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα υποστελέχωσης το νοσοκομείο της Κω, ρώτησαν τον υπουργό για το τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση για τη στελέχωσή του. 

Ο Υπουργός Υγείας,  Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας στην ερώτηση των δημοσιογράφων, τόνισε ότι η στελέχωση των νοσοκομείων με ανθρώπινο δυναμικό είναι το νούμερο ένα πρόβλημα του ΕΣΥ και  δήλωσε χαρκτηριστικά για το νοσοκομείο της Κω  ότι  " στην Κω έχουμε κάνει πρόσκληση 14 φορές για παθολόγους, και για παιδιάτρους στην Κω 11 φορές, αλλά όλες βγαίνουν άγονες".

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι  η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου της Κω του πρότεινε να καλυφθούν οι κενές θέσεις με στρατιωτικούς γιατρούς. Στη συνέχεια, ο Υπουργός Υγείας έστειλε ένα αυστηρό μήνυμα προς τους ιδιώτες παθολόγους της Κω, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί το νοσοκομείο της Κω να έχει μηδέν (0) παθολόγους και η Κως να έχει εννέα (9) ιδιώτες παθολόγους και να μην υπάρχει διάθεση συνεργασίας και συνέχισε λέγοντας ότι θεωρεί  παντελώς αδιανόητο ένας ιδιώτης παθολόγος, ο οποίος έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, να αδιαφορεί για το πώς λειτουργεί το νοσοκομείο της Κω.

Το κράτος, τόνισε ο υπουργός, δεν θα επιτρέψει να κηρύσσονται συνεχώς άγονοι οι διαγωνισμοί  και έξω από το νοσοκομείο στην Κω να έχει 9  ιδιώτες παθολόγους γιατρούς. Στην ερώτηση των δημοσιογράφων, τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για να λύσει το πρόβλημα, ο υπουργός επιφυλάχτηκε να απαντήσει, λέγοντας,  ότι είναι πολύ κοντά στο να αποφασίσει πιο δραστικά μέτρα, όπως το πώς οι ιδιώτες γιατροί θα στελεχώνουν το δημόσιο νοσοκομείο. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο υπουργός υγείας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση, πριν λίγες ημέρες, σχετικά με τις σοβαρές ελλείψεις γιατρών που υπάρχουν σε νοσοκομεία της χώρας, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ότι:

 Είναι πολύ κοντά στο να αποφασίσει πιο δραστικά μέτρα, όπως το πώς οι ιδιώτες γιατροί ενός νομού ή μιας περιοχής θα στελεχώνουν ή όχι το δημόσιο νοσοκομείο  και κάλεσε τους συλλόγους να δώσουν προτάσεις και να βάλουν πλάτη, αλλιώς θα ληφθούν μέτρα. Ένα μέτρο που βρίσκεται υπό εξέταση στο υπουργείο υγείας, είναι να μην δίνεται πρόσβαση στους γιατρούς στην ΗΔΙΚΑ, δηλαδή να μην μπορούν να συνταγογραφούν.  

   "Ένας γιατρός που κάνει χρήση του συστήματος συνταγογράφησης του ελληνικού κράτους μέσω της ΗΔΙΚΑ στην πραγματικότητα είναι ένας κρίκος του συνολικού συστήματος υγείας. Και δεν μπορεί ενώ κάνει χρήση της συνταγογράφησης για τους δικούς του ασθενείς να αδιαφορεί αν το νοσοκομείο δίπλα του κινδυνεύει να κλείσει" ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός υγείας από το βήμα της Βουλής. 

ADVERTORIALS