Α. Γεωργιάδης: Ζήτησα αν θέλουν να κατέβω στην Κω και να μιλήσω με τους γιατρούς, το νοσοκομείο και τον Δήμαρχο για να βρεθεί λύση

Α. Γεωργιάδης: Ζήτησα αν θέλουν να κατέβω στην Κω και να μιλήσω με τους γιατρούς, το νοσοκομείο και τον Δήμαρχο για να βρεθεί λύση

Στην εκπομή ΣΗΜΕΡΑ στον ΣΚΑΙ μίλησε σήμερα το πρωί, 15 Ιουλίου 2024   ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Μεταξύ άλλων ο Υπουργός αναφέρθηκε για ακόμα μια φορά στην υποστελέχωση του νοσοκομείου Κω και συγκεκριμένα για την ειδικότητα του παθολόγου.

Ο κ. Γεωργιάδης αποκάλυψε ότι μίλησε σήμερα το πρωί με τον Δήμαρχο Κω Θεοδόση Νικηταρά, ενώ δήλωσε ότι έχει μιλήσει και με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κω, τονίζοντας ότι είναι διαθέσιμος να έρθει στην Κω και να βρεθεί λύση με τους ιδιώτες παθολόγους γιατρούς, έτσι ώστε να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο νοσοκομείο της Κω.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά:

"'Εχω μιλήσει και με την πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου στην Κω, μίλησα πριν από λίγο με τον Δήμαρχο της Κω, ζήτησα αν θέλουν να κατέβω στην Κω και να μιλήσω με τους γιατρούς, με το νοσοκομείο και τον δήμαρχο επί τόπου,  μου είπαν να κάνουμε πρώτα μια συζήτηση διαδικτυακή και θα δούμε αν πρέπει να πάω την άλλη εβδομάδα. Εγώ είμαι ανοικτός να πάω.  Εάν το θέμα τους είναι ότι δεν τους μίλησα, σήμερα να μου πουν να πάρω το αεροπλάνο και να πάω στην Κω, θα πάω. Δεν θέλω να χάνουμε την ουσία της συζήτησης για διαδικαστικού τύπου ζητήματα. Είμαι όλη την ημέρα στο γραφείο μου, όποιος θέλει μπορεί να έρθει".    

Σε ερώτηση δημοσιογράφου της εκπομπής ο ιδιώτης παθολόγος στην Κω εαν δεχθεί να κάνει 2 εφημερίες στο νοσοκομείο της Κω, ποια αμοιβή θα παίρνει; Ο υπουργός απάντησε ότι θα πάρει την ίδια ακριβώς αμοιβή που παίρνει ο συνάδελφός του στο ΕΣΥ . "Δεν θα υπάρξει άλλη αντιμετώπιση γιατί αν υπάρξει ευλόγως θα πουν οι γιατροί του ΕΣΥ να παιραιτηθούμε κι εμείς, να πάμε έξω και μετά να μπαίνουμε μέσα, να παίρνουμε τα διπλά λεφτά. Δεν μπορώ ως Υπουργός Υγείας μέσα μου να αντιμετωπίσω τον γιατρό ως απλό έμπορο, τον δέχομαι ως λειτουργό της υγείας, τον δέχομαι ψηλά στην κοινωνία,  μην μου τον υποβιβάζετε σαν έμπορο που πουλάει ποπ κορν, δεν είναι αυτό ο γιατρός είναι σπουδαίο πρόσωπο ο γιατρός". 

Στην παρατήρηση ότι ένας ιδιώτης γιατρός που δεν έχει κλινική εμπειρία σε ένα νοσοκομείο μπορεί να μην μπορεί να αναλάβει εφημερίες ο Υπουργός εξέφρασε την απορία, γιατί "μόνο συνταγογράφηση από το τηλέφωνο έχει;"

Ο Υπουργός έκλεισε λέγοντας: "δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσω κίνητρο στους γιατρούς του ΕΣΥ να φύγουν.  Εμείς κάνουμε συνολικό σχέδιο, χτίζουμε το νέο ΕΣΥ τώρα, δίνουμε στον γιατρό του ΕΣΥ το δικαίωμα να έχει ιδιωτικό ιατρείο" και πάλι το νοσοκομείο της Κω ως παράδειγμα στο συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης. "Στην Κω παραδείγματος χάρη στη νέα προκήρυξη που θα κάνουμε τώρα, να μπορεί να πει ο γιατρός μπορώ να κάνω και ιδιωτικό ιατρείο στην Κω και να βγάλω λεφτά, άρα να έχω ένα επιπλέον κίνητρο". 

ADVERTORIALS