Ιδιώτης θα αναλάβει την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας της Δημοτικής Συγκοινωνίας του Δήμου Κω - Θα προκηρυχθεί διαγωνισμός

Ιδιώτης θα αναλάβει την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας της Δημοτικής Συγκοινωνίας του Δήμου Κω - Θα προκηρυχθεί διαγωνισμός

Την έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών και των όρων διακήρυξης ηλεκτρονικού ανοικτού άνω των ορίων διαγωνισμού για την «Λειτουργία Δημοτικής Συγκοινωνίας», αποφάσισε η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κω πριν λίγες ημέρες.

Συγκεκριμένα θα προκηρυχθεί διαγωνισμός με αντικείμενο της σύμβασης να είναι η παροχή υπηρεσιών από εξωτερικό συνεργάτη, για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας της Δημοτικής Συγκοινωνίας του Δήμου Κω, από εξειδικευμένη εταιρεία παροχής αντίστοιχων υπηρεσιών .

Για την υλοποίηση της παροχής υπηρεσίας για την «Λειτουργία Δημοτικής Συγκοινωνίας», συντάχθηκε η με αριθ. πρωτ. 20045/05-08-2024 Μελέτη από τη Διεύθυνση Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Πρόνοιας, Υγείας & Αστικής Συγκοινωνίας του Δήμου Κω με τίτλο «Λειτουργία Δημοτικής Συγκοινωνίας», εκτιμώμενης αξίας σύμβασης 346.800,00 € με επί πλέον δαπάνη Φ.Π.Α. (24%) 83.232,00 €, ήτοι συνολικής δαπάνης ποσού 430.032,00€.

Σημειώνεται ότι με βάση τη μελέτη, κατά το σχεδιασμό της διαδικασίας, η σύμβαση αρχικά, βάσει των οριζόμενων στο άρθρο 6 του ν. 4412/2016, υποδιαιρέθηκε σε πέντε (5) τμήματα- ομάδες συνολικής εκτιμώμενης αξίας (προ Φ.Π.Α.) 346.800,00 ευρώ, ως ακολούθως:

Στιγμιότυπο οθόνης 2024-08-23 084547.png

Στιγμιότυπο οθόνης 2024-08-23 084600.png

Στιγμιότυπο οθόνης 2024-08-23 084618.png

Δείτε παρακάτω την εισήγηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Βιώσιμης Κινητικότητας & Δημοτικών Συγκοινωνιών, κ. Χρυσόπουλου Αλέξανδρου η οποία έχει ως εξής:


«Σύμφωνα με τις διατάξεις περίπτωσης β’ της παρ. 3 του άρθρου 29 του ν. 5056/23, καθώς και τηςυπ’ αριθμό 240/4-01-2024 διαπιστωτικής πράξης της Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 74/Β/08-01-2024, διαπιστώθηκε η λύση της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Κω με την επωνυμία «ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΩ – Κ.Ε.Κ.Π.Α.Π.Υ.Α.Σ» και πραγματοποιήθηκε η αυτοδίκαιη μεταφορά των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων της λυθείσας κοινωφελούς επιχείρησης στον Δήμο Κω, ο οποίος υπεισέρχεται ως καθολικός διάδοχος σε όλα τα εμπράγματα και ενοχικά δικαιώματα και τις υποχρεώσεις αυτής.


Στόχος του Δήμου μας είναι η δημιουργία ενός αξιόλογου δικτύου τοπικής δημόσιας συγκοινωνίας με σκοπό αυτό να αποτελέσει αντίβαρο στην χρήση των ΙΧ οχημάτων για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και κυκλοφορίας εντός του Δήμου. Απαραίτητη προϋπόθεση για την καλύτερη λειτουργία ενός τέτοιου δικτύου δημοτικής συγκοινωνίας είναι η παροχή υπηρεσιών δημοτικής συγκοινωνίας υψηλής ποιότητας. Η υψηλού επιπέδου δημοτική συγκοινωνία, η οποία μπορεί να διασφαλιστεί με την ανάδειξη του καταλληλότερου αναδόχου, αποτελεί πρωταρχική προτεραιότητα του Δήμου μας προκειμένου για να διασφαλίσει την ασφάλεια στη μεταφορά και να κερδίσει την εμπιστοσύνη του δημότη. Η ανάθεση της υπηρεσίας αυτής σε εξωτερική εταιρεία παροχής ανάλογων υπηρεσιών, αφορά κυρίως στην οργάνωση και το σχεδιασμό της λειτουργίας της Δημοτικής Συγκοινωνίας, μέσω της στελέχωσης με έναν (1) διοικητικό υπάλληλο και τρεις (3) οδηγούς. Σημειώνεται ότι οι οδηγοί δεν επιθυμούν να εργαστούν ως Δημοτικού Υπάλληλοι, λόγω των χαμηλών μισθολογικών απολαβών(ενιαίο μισθολόγιο).

Για όλους τους παραπάνω λόγους, πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, ξεκινήσαμε διαδικασία σύνταξης των τεχνικών προδιαγραφών και των όρων της σχετικής διακήρυξης, ώστε να ανατεθεί η παραπάνω υπηρεσία σε ιδιώτη ανάδοχο. Όμως λόγω της ιδιαιτερότητας του πρωτόγνωρου αντικειμένου, υπήρξε εύλογη καθυστέρηση. Οπότε, προκειμένου για την εύρυθμη εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου του Δήμου μας, εν μέσω της τουριστικής περιόδου, προβήκαμε κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου στην προκήρυξη πρόσληψης έξι (6) Οδηγών με σύμβαση ΙΔΟΧ διάρκειας 2 μηνών, όπου τελικά υπέβαλαν αίτηση τρία (3) άτομα, οι οποίοι μαζί με του τέσσερις (4) οδηγούς ΙΔΑΧ που διαθέτει η Δημοτική Συγκοινωνία κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, προκειμένου να μετακινηθεί ο μέγιστος αριθμός εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο και επισκεπτών.

Λαμβάνοντας υπόψη τον εύλογο χρόνο ολοκλήρωσης της διαδικασίας ανάθεσης της λειτουργίας της Δημοτικής Συγκοινωνίας σε ιδιώτη ανάδοχο, αλλά και τη λήξη των συμβάσεων ΙΔΟΧ, που συνάφθηκαν βάσει της ΣΟΧ 1/2024, είναι αναγκαία η εφαρμογή της παρέκκλισης της παρ.10 του άρθρου 6 του ν. 4412/2016 στην με Α.Π. 20045/5-8-2024 Μελέτη, για τις Ομάδες Δ’ και Ε’ αυτής, ώστε να προσληφθούν οι οδηγοί από τον ιδιώτη ανάδοχο άμεσα και να αποφευχθεί το οποιοδήποτε κώλυμα στη λειτουργία της δημοτικής συγκοινωνίας»

ADVERTORIALS